Sene sonu faaliyetlerine hız veren ODTÜ Koleji, farklı bir etkinliğe imza attı. Derbent Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen Dil Gecesi etkinliğinde, öğrenciler Türkçe, İngilizce ve Almanca dillerinde çeşitli gösteriler sergilediler.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş etkinliği düzenlemekteki amaçlarını şu şekilde ifade etti: “Okul olarak öğrencilerimizin başta kendi dilimiz Türkçeyi en iyi ve etkili şekilde kullanmaları için gayret ediyoruz. Bunun yanında yabancı dil olarak İngilizceyi ve ikinci yabancı dil olarak Almancayı öğretiyoruz. Anasınıfından itibaren haftada 6 saatle başlayan İngilizce eğitimi 4. sınıfta 10 saate çıkarak devam etmekte ve okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirme üzerine kuruludur. 6. Sınıftan itibaren de ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi başlamaktadır.

 

 

Etkinliğimizde Karamanoğlu Mehmet Beyi de anarak Türkçe kullanmanın önemine vurgu yapmak ve dildeki yozlaşmaya dikkat çekerek bu yönde herkesin sorumluluk alması gerektiğini hatırlatmak istedik. Ayrıca öğrencilerimiz öğrendikleri İngilizce ve Almanca dillerinde gösteriler yaparak farklı bir etkinliği gerçekleştirmiş oldular. Etkinliğimizin ana teması şudur: “Yabancı dili en iyi şekilde öğrenelim ve yabancılarla çok iyi bir şekilde iletişim kuralım. Ancak Türkçemize sahip çıkalım, kendi dilimizi etkili kullanalım ve dilimizi yabancı sözcüklerin istilasından koruyalım.

 

Ayrıca İngilizce Zümre Başkanı Ebru Gözcü etkinliğin içeriği hakkında şunları söyledi:

“Anasınıfından itibaren tüm düzeylerde öğrencilerimiz öğrendikleri İngilizce dilinde şarkı, dans, oratoryo gibi gösteriler yapmışlardır. Tüm öğrencilerimiz yabancı dilde en çok zorlanılan konuşma becerisini geliştirmeye yönelik bir etkinliğe katılmış oldular. Üstelik bunu bir topluluk önünde yapmaları özgüven kazanmaları açısından önemliydi. Bu etkinliğimiz sürdürdüğümüz uluslar arası AB Comenius projesinde görev alan öğrencilerimizin dil kullanma konusunda altyapı oluşturmalarına katkı sağlamaktadır.”

 

Editör: TE Bilişim