ODTÜ Koleji, okul bahçesinde düzenlenen muhteşem törenle 9. dönem mezunlarını verdi.Pek çok davetli, veli, eski mezun, okul idarecisi, öğretmen ve öğrencinin katıldığı mezuniyet programı büyük bir beğeni topladı.

 

Duygulu ve coşkulu anların yaşandığı törende 34 öğrenci diplomalarını alarak arkadaşlarına ve öğretmenlerine veda ettiler.  Bu dönemki 34 mezun ile birlikte kolejin mezun ettiği öğrenci sayısı 156 ya çıktı. Törene Niğde Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Öztürk,  Niğde Üniversitesi Rektörü, Prof.Dr. Adnan Görür, Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Dereceye giren öğrencilere törene gelen seçkin misafirler tarafından diplomaları ve  çeşitli hediyeler verildi. Dönem birincileri kütüğe plaka çakarak anılarını simgeleştirdiler.  Öğrenciler mezuniyet pastası kestiler, coşkulu bir şekilde gençlik andını okuduktan sonra da  keplerini fırlattılar.

 

 

Törende Okul Müdürü Aydın AKBAŞ yaptığı açılış konuşmasında şunları ifade etti

 

“Okumuz 1998 yılında eğitim öğretime başlamış, 2004 yılında ilk mezunlarını vermiş, bu yıl diploma alan 34 öğrencimizle birlikte mezun sayısı 122’den 156’ya çıkmıştır. Önceki yıllarda mezun olan öğrencilerimiz girdikleri sınavlarda üstün başarı göstererek Türkiye’nin seçkin lise ve üniversitelerinde eğitimlerini sürdürmektedirler.

 

Öğrenim yaşamınızın ilk basamağını büyük bir coşku, onur ve gururla tamamlayarak okulumuzdan mezun oldunuz. Bundan sonraki yaşamınızda karşılaşacağınız güçlükleri burada öğrendiğiniz bilgi ve becerileri kullanarak aşacak ve yarınlara dair hayallerinizi gerçekleştireceksiniz.

 

Okulumuz sevgi ve dostluğa dayalı beraberliklerin yaşandığı bir yuvadır. Sizden önce bu yuvadan uçup giden öğrenciler gibi siz de mezun olunca bunu daha iyi anlayacaksınız. Okul yaşamınız boyunca sizleri bilgili, görgülü, donanımlı, çevresine duyarlı, Atatürk ilkelerine bağlı, hoşgörülü, paylaşımcı, bireyler olarak yetiştirmeye gayret ettik. Geleceğe emin adımlarla ilerleyerek elde edeceğiniz başarılar, bu emeklerimizin boşa gitmediğini gösterecektir.

 

İnsan sevgisini hep yüreğinizde taşıyın, insanları ayrım yapmadan sevin. Çok çalışarak topluma yararlı, hep aranan ve nitelikli insanlar olun.

 

Bundan sonraki yaşamınızda hepinize başarı, sağlık, mutluluk ve huzur dolu yıllar diliyor, içten sevgilerimle gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun.” Dedi.

 

Editör: TE Bilişim