Niğde ODTÜ Koleji, 31 Mayıs Cumartesi günü Öğretmenevi Bahçesinde 13. Bilim Şenliğini düzenledi. Şenliğin açılışını Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Uğurlu, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar birlikte yaptılar.

 

Çok sayıda eğitimci, veli ve öğrencinin ziyaret ettiği şenlikte 110 adet proje sergilendi. Sergi ile ilgili Okul Müdürü Aydın Akbaş yaptığı açıklamada; :

“2001 yılından beri her yıl aralıksız olarak düzenlediğimiz Bilim Şenliği etkinliğimizin 13.sünü gerçekleştirmenin heyecanını ve coşkusunu yaşamaktayız. Bu etkinlikteki temel amacımız öğrencilerimizin bilime, doğal olaylara olan ilgisini artırmak, okulda öğrendikleri bilgileri karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmekte kullanmalarını sağlamaktır. Bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz sunum becerileri kazanmakta, kendilerine olan güvenleri artmaktadır. Bu tür etkinliklerle öğrenciler bulundukları sosyal çevreyle bütünleşmekte ve yaşadıkları şehrin atmosferine farklı bir renk katmaktadırlar.

 

Etkinliğimizi daha geniş kitleye ulaştırmak ve güzel örneklerin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 5 yıldır okul dışındaki ortamlarda düzenlemekteyiz. Okulumuzda artık geleneksel hale gelen bilim şenliği etkinliğinin başka okullar tarafından da yaygınlaşmaya başlaması sevindiricidir.

 

Bilim Şenliği etkinliğimizde 97’si Fen Bilimleri olmak üzere, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve İngilizce’den  toplam 110 proje sergilenmiştir. 2012 yılında uzay, 2013 yılında dinozor olan ana temamız bu yıl böceklerdi. Deneysel, araştırma ve tasarım projelerinin yer aldığı şenliğimizde konular ağırlıklı olarak ana tema etrafında şekillenmektedir.

 

13. Geleneksel Bilim Şenliğimize katılarak bizleri onurlandıran Niğde Milletvekili Sayın Alpaslan Kavaklıoğlu’na, Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan’a, Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Hüseyin Uğurlu’ya, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil İbrahim Yaşar’a; şenliğimize katılan eğitimci, veli ve öğrencilere; etkinliğimizin hazırlanmasında görev alan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, personelimize, destek olan velilerimize, etkinliğimize ilgi gösteren basın üyelerimize, bize mekânını açan Öğretmenevi Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese okulumuz adına şükranlarımı sunarım”.dedi.

Editör: TE Bilişim