Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 958 Akademik personel ve yaklaşık 27 bin öğrencisi ile 2019-2020 Eğitim Öğretim yılına başladı.

Yeni Bölümler Açıldı, Kapanmış Bölümler Tekrar Canlandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine 5 yeni bölüm açılırken geçmiş dönemlerde çeşitli sebepler ile kapanmış olan 6 bölüme de yeniden öğrenci alınarak bu bölümler canlandırıldı. Bünyesinde 11 Fakülte, 6 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü, 3 Yüksekokul ve 1 Devlet Konservatuvarını barındıran Niğde Ömer Halisdemir Ünivesitesi, 2019-2020 yılında üniversite yönetimimizin çabaları sonucunda açılan, bölgenin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen İngiliz Dili ve Edebiyatı, Gazetecilik, Resim (Güzel Sanatlar Fakültesi), Aşçılık ve Optisyenlik bölümlerine ilk kez öğrenci alımı gerçekleştirildi.

Daha önceki yıllarda öğrenci alımı durdurulan Kimya, Giyim Üretim Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Mekatronik (İkinci Öğretim), Otomotiv Teknolojisi ve Radyo ve TV Teknolojisi bölümlerimize 2019-2020 Eğitim- Öğretim Yılında yeniden öğrenci alımı yapıldı.

5 bin 600 Öğrenci Tercihini Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Yana Kullandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine 5 bin 600 öğrenci ilk kez kayıt yaptırarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ailesinin bir parçası oldu. Gerçekleşen bu son kayıtlar ile birlikte üniversitenin öğrenci sayısı da 27 bine yaklaşmış oldu.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar: Araştırma Odaklı Bir Üniversiteyiz

Üniversite personelinin ve öğrencilerinin yeni eğitim öğretim yılını tebrik eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Üniversite olarak öncelikli hedeflerimizden birisi, üniversitemizde aldığı eğitim ile birlikte, gelecekte topluma ve ülkemize fayda sağlayabilecek, akademik anlamda ise kendisini ileriye taşıyabilecek ve çabalayarak açtığı bu yolda arkasından gelecek kişilere de ışık olacak öğrenciler yetiştirmek” dedi.

Araştırma odaklı bir üniversite olarak, öğrencilerin Ar-Ge faaliyetlerinde bulunabilmeleri için gerekli desteği vermeye gayret ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Nitelikli eğitim verebilmek oldukça değerli. Ancak eğitimi, uygulama ve araştırma faaliyetleri ile zenginleştirdiğimizde daha başarılı olabileceğimizi düşünüyor ve bu bağlamda çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemiz akademik personelleri ve öğrencileri de ulusal ve uluslararası birçok platformda başarı ile üniversitemizi temsil ediyorlar. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında da bu başarıların devam etmesini ve yeni eğitim öğretim yılının tüm üniversitemiz üyelerine hayırlı olmasını diliyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim