Türk Dünyası ile gerçekleştirdiği çok boyutlu işbirlikleriyle dikkat çeken Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tanıtımına yönelik Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ile gerçekleştirilen röportaj, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesinin haber ve yorum dergisi olan Asya-Avrupa isimli derginin yeni sayısında yayımlandı.

Röportajda, akademik kariyerinin gelişimi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Dünyası ile ilişkilerininin sürekliliğinin sağlanması için yapılan çalışmalar, açılan merkezler ve üye olunan kuruluşlar hakkında birçok bilgiyi aktaran Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Üniversitemizin sahip olduğu birikimi, soyu, dili, dini, tarihi ve kültürü bizimle aynı olan farklı coğrafyalardaki Türk Devlet ve toplulukları ile paylaşmak, karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunmak ve ortak projelere imza atmak için bizi harekete geçirmiştir. Üniversite olarak, Türk Dünyası özelde de Kazakistan bizim stratejik önceliklerimiz arasındadır” ifadeleri ile de Üniversitemizin yönünü Türk Dünyasına dönmüş bir üniversite olduğunun da altını çizdi.

Türk Dünyası’na bilimin her alanında katkı sağlama gayretlerinin bulunduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, bu bağlamda değinilmesi gereken önemli bir konunun da Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu kapsamında 7 yıldır düzenlenen “Kökümüz Bir Türküz” adındaki festival olduğunu söyledi. “Kökümüz Bir Türküz festivali, Sempozyum ortağı üniversitelerimizin öğrenci ve öğretim elemanlarının hazırladığı müzik, dans ve performans gösterileriyle, Türk Dünyası’na ait kültürel zenginliği bir ziyafet tadında bütün ihtişamıyla gözler önüne seriyor” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, festivalin her yıl kapsamının daha da genişleyip zenginleştiğini de sözlerine ekleyerek “Bunun dışında Üniversitemiz bünyesinde benzer nitelikte çok sayıda faaliyet gerçekleştirerek Türk Dünyası’na sadece bilimsel değil aynı zamanda kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da katkı sağlama gayreti içerisinde hareket ediyoruz” dedi.

Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumunun, Türk Dünyasında bir marka haline geldiğini ve bilim şöleni olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversitemizin Türk Dünyasından ve özellikle Kazakistan’dan çok sayıda öğrenci tarafından tercih edilerek bu konuda ilk sırada yer alması ve başarısı ile ilgili konudaki görüşlerini ise “Türk Dünyasından çok sayıda öğrencimiz Üniversitemiz ailesine katılarak eğitim-öğretim hayatlarını devam ettirmektedir. Üniversitemizin hem Türkiye çapından hem Türk Dünyası coğrafyasından hem de diğer ülkelerden tercih edilen bir üniversite olmasındaki en önemli etkenler arasında öğrenci odaklı eğitim-öğretim anlayışını geliştiren, araştırma potansiyeli yüksek akademik personel istihdamının sağlanması, girişimcilik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, ulusal ve uluslarasılaşma ilkeleri çerçevesinde kurumsallaşmanın önemsenmesidir” diyerek aktardı.

Röportajın son kısmında ise Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, ortak tarihimizden, kültürümüzden ve medeniyetimizden aldığımız güç ile ülkelerimizin aydınlık geleceğine ve refahına katkı yapmaya çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

<p style="text-align:justify">

Editör: TE Bilişim