Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi karşısında bulunan yaklaşık 15 dekar büyüklüğündeki boş arazi, fakülte öğrencilerinin uygulama faaliyetlerinde kullanmaları için “Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Uygulama Bahçesi” olarak düzenlendi.


Tıbbi ve aromatik uygulama bahçesine, Ayhan Şahenk Tarım ve Teknoloji Fakültesi öğrencileri  tarafından bu eğitim-öğretim döneminde üretilen fideler kullanılarak “Lavanta, Tıbbi Adaçayı, Mercanköşk, Sarı Kantaron ve Ekinezya” bitkileri dikildi.


Ayrıca Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Fakülte  arasında yapılan işbirliği sayesinde Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından temin edilen Lavanta fideleri ile piyasadan temin edilen bir miktar Lavanta fidesi de yine uygulama bahçesine dikildi.


Bu yaz yeni tıbbi bitki ve aromatik bitki türlerinin de eklenmesi ile “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama Bahçesi”nin daha da genişleyeceğini belirten Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, böylece hem öğrencilerimiz için zengin bir uygulama alanı hem de Niğde için örnek bir tesis kurulmuş olacağını da vurguladı.


Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknojileri Fakültemizin, akademik ve bilimsel çalışmaları ile her geçen gün daha ileriye gittiğini ve bu hızlı gelişmenin kendilerini de oldukça memnun ettiğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ayrıca çalışmalarda emeği geçen başta Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan’a ve tüm personele teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim