Niğde’nin kanayan yarası, Akkaya Barajı çevre kirliliği sorunu yıllardır devam ediyor ve çözümü konusunda bir arpa boyu yol gidilmedi.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

Niğdelilerin  ve Borluların sağlığını tehdit eden bu çevre felaketine son yılların siyasetçileri sessiz, kayıtsız, isteksiz. En son sorumlu bakan Niğde’ye geldi. Gölet temeli mi attı, gölet açılışımı yaptı anlayamadık  ama Akkaya konusunda bir çift laf bile etmedi. Çünkü sorulamadı bile... 

 

Hal böyle olunca, Niğde’nin en zeki ve yetenekli çocuklarının öğrenim gördüğü Niğde BİLSEM öğrencileri, baktılar ki… bakanlar, milletvekilleri,  ve birincil sorumlu   belediye başkanları bu çevre felaketine kayıtsız… İş bize düştü dediler ve çözüm ürettiler.

 

Üstelik, Akkaya çevre kirliliğinin de içinde bulunduğu çalışmaları   ulusal çapta ses getirdi. “Robotlarla Bilim Öğreniyorum” projesi kapsamında harikalar yaratan öğretmen ve öğrenciler arasında yerlerini aldılar. Bu okulun öğretmenlerinden Cüneyt Akyol Microsof’tan ödül aldı. Microsoft Windows Türkiye,  Niğde Bilim ve Sanat Merkezinin bu çalışmalarını içeren tanıtım videosunu da sosyal medya sayfalarından yayınladı.

 

Yıllarca Akkaya haberi yaptık, takip ettik, izledik, dinledik inceledik. Hep umutsuzduk… Ancak Bilsem’in çocukları el atana kadar.

 

Eminim,  Akkaya çevre sorununu en erken bu çocuklar çözer…

 

Videoyu İzleyin… 


Editör: TE Bilişim