NİĞMEK Meslek Edindirme Kursiyerleri ; yaptıkları eserleri, Belediye tarafından düzenlenen sergi ile tanıttılar.

Serginin açılışında Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan katıldı ve kursiyerin sertifikalarını verdiler.

Üç ay süreyle eğitim verilen Takı Tasarım kursuna 31, Ebru sanatı kursuna ise 70 kişi katıldı. Hüdavend Hatun Kültür Merkezinde düzenlenen program ile kursiyerler sertifikalarını aldı.
Ayrıca Hüdavend Hatun Kültür Merkezinde kursiyerlerin ebru ve takı tasarımlarından oluşan sergide protokolün katılımıyla açıldı. Ebru ve takı tasarım kursları hakkında bilgi veren kurs öğretmeni Meral Bıyık; “Kursların açılması talimatını veren, Sayın Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyoruz. Ebru sanatı kursiyerlerimiz 31 kişi takı tasarım kursiyerlerimiz 70 kişi olarak üç aylık ikinci kurs dönemini bitirdik. Ayrıca yeni kurslarımız içinde kayıtlarımız başlamıştır. Kurslarımıza her yaştan katılım olmuştur, olmaya devam etmektedir” dedi.
NİĞMEK bünyesinde yeni kursların açılmasına devam edileceğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak göreve geldiğimiz de NİĞMEK’i kurduk. Niğde Meslek Edindirme Kursları adı altında başlattığımız kurslar ile insanlarımızın kişisel becerilerini ortaya kurmak için bir takım çalışmalar başlattık. Bu çerçevede Ebru sanatının yaşatılması ve bugünlere nasıl geldiyse bugünden sonra ki nesillere de aktarılması gerektiği düşüncesiyle ikinci kursu açtık. Yine takı tasarım kursunun ikincisini de NİĞMEK çerçevesinde açtık. Buna bağlı olarak da ikinci sergiyi Belediye olarak açtık” dedi.
Kalifiye eleman yetiştirmek için çeşitli kurslar açtıklarını belirten Başkan Akdoğan; “NİĞMEK bünyesinde yapılan başvurular doğrultusunda ihtiyaç duyulan kursları açıyoruz. Aşçılıkla ilgili şu anda da yoğun bir başvuru var. Bunun için ikinci aşçılık kursunu açacağız. Diğer yandan organize sanayimizde ki tekstil fabrikalarımıza, kalifiye eleman yetiştirebilmek İstanbul’da bir firmayla yaptığımız görüşme sonucu firma, Niğde Belediyesine 20 tane tekstil makinası hibe etti. 25 tanede Niğde Belediyesi olarak biz alım yaparak 45 tane tekstil makinasını Niğde Belediyesi bünyesine kazandırdık. Açacağımız kursla tekstil alanında kalifiye eleman yetiştireceğiz. Önümüzdeki ay bu  kursu açmış olacağız. İşsizimize iş, aşsızımıza aş olabilmek için Niğde Belediyesi üzerine ne düşüyorsa yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Haber Fotoğraf : Yusuf GÖKDEMİR- Niğde
Editör: TE Bilişim