Toplam Kalite Uygulamaları ve ödül süreci kapsamında Niğde’de Yılın Kaliteli Ekibi ve Kaliteli Okulları belli oldu.
 
İl Kalite Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yılın en kaliteli okulu Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi seçilirken; en kaliteli ekip Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi oldu.
Niğde'de okulların kalite yönetiminin oluşturulması için hazırlanan Yılın Kalite Ekibi projesinde dereceye giren okullara düzenlenen törenle plaketleri verildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, ekip ruhunun yakalanması için temel şartın sevgi olduğunu belirterek “Bütün eğitim kurumları olarak biz bir aileyiz. Bir bütünüz. Sevgi ve saygının olduğu ekip çalışması ile toplam kaliteyi yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.
Toplam Kalite Yönetimi ile amaçlarının okulları motive etmek ve başarıya taşımak olduğunu vurgulayan Eser, “Bu değerlendirme süreci ile okullardaki birlik ve beraberliği kurmak ve başarının yakalanmasını sağlamayı amaçlamaktayız. Başarılı olan ekipleri şahsım ve eğitim camiası olarak kutluyorum” şeklinde konuştu.
Üç Yıldır En Kaliteli Okul
Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Uygulamaları ve Ödül Yönergesi ve M.E.B. Personel Genel Müdürlüğünün 16 Temmuz 2010 tarih ve 2010/44 sayılı genelgesi ile TKY Uygulamaları ve Ödül Süreci kapsamında, Yılın Kaliteli Ekibi ve Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu kategorisinde Niğde’deki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının başvuruları İl Kalite Kurulu tarafından değerlendirildi.
 
Buna göre 2010-2011 yılı ödül süreci kapsamında “En Kaliteli Okul” kategorisinde yarışmaya katılan Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi yılın en kaliteli okulu seçildi. Bu kategoride Bor Asım Eren İlköğretim Okulu ikinci olurken; Bor Başpınar İlköğretim Okulu üçüncülüğü aldı.
 
Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi birinci olurken, ikinciliği Bor Asım Eren İlköğretim Okulu, üçüncülüğü ise Merkez Fatih Lisesi aldı.
Arka arkaya üç yıldır bu unvanı elde eden ve yılın en kaliteli okulu seçilen Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’nin başarısı Türkiye’deki tüm okullara örnek oldu.
 
Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları sorumlu öğretmeni Cemalettin Ünal tarafından hazırlanan projelerle üç yıldır Niğde’nin en kaliteli okulu seçilerek kalitesinden taviz vermeyen Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi, Hüseyin Koç ve Ömer Şakar yönetiminde tüm öğretmenleri ve öğrencileri ile faaliyetlerine devam ediyor.
 
 
Editör: TE Bilişim