Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Türkiye’nin en büyük sendikasının Eğitim-Bir-Sen olduğunu belirterek; “Türkiye’ye paralel olarak 1985 üye ile Niğde’nin de en büyük sendikasıyız” dedi.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2013 Temmuz İstatistiklerinin Resmi Gazete’de yayımlandığına vurgu yapan Özüdoğru; “Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda üye sayısı bazında en yakın sendikaya 25 bin 860 fark atan Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’deki kamu görevlileri sendikaları arasında da en büyük sendika unvanını almıştır. 1 milyon 7 bin 865 çalışanın bulunduğu eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda 651 bin 234 çalışanın sendikalı olduğu görülmüştür” diye konuştu.

Özüdoğru; “Temmuz 2013 itibarıyla Resmi Gazete verileri baz alındığında, kamuda en fazla çalışanın bulunduğu eğitim hizmet kolunda çalışanların yüzde 64,61’i sendikalı, yüzde 35.39’u ise örgütsüzdür. Eğitim çalışanlarının yüzde 24.92’si Eğitim-Bir-Sen üyesiyken, eğitim çalışanlarından sendikalı olan 651 bin 234 kişinin yüzde 38.56’sı Eğitim-Bir-Sen üyesidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, dün yaptığı yazılı basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

“Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısralarında altı çizilen kararlılık ve azmin gereği etkili ve yetkili sendika olma yolunda verilen mücadele, Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın yanında, bir tohumda bir ormanı gören düşün de gerçekleşmesi anlamı taşımaktadır.

 

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi veren, medeniyet ve değer odaklı sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı seçen Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara paralel, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir.”

 

Editör: TE Bilişim