Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimciler Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen 'Eğitim Çalıştayı' toplantısının sonuncusu Aksaray'da yapıldı.


Niğde, Aksaray, Konya, Kırşehir illerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay kapsamında yapılan toplantıya, Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkan Yardımcısı Akif Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Niğde Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Durak, Kırşehir ve Konya gibi illerden çok sayıda Milli Eğitim müdürü ve eğitimciler katıldı.


Niğde’den de lise müdürlerinin katıldığı toplantıda eğitim alında başarılı olan illerdeki iyi örnekler, bu örneklerin diğer illerde uygulanması değerlendirildi. Programda ayrıca iyi örnek uygulamalarda başarılı olanlar ödüllendirildi.


Aksaray Valisi Selami Altınok, toplantıda yaptığı konuşmada, sıkıntıları ve problemleri tespit edip bundan sonra nasıl yol alabileceklerinin mücadelesini verdiklerini söyledi.


Milli Eğitim'deki yöneticilerin özelikle Konya, Kırşehir ve Niğde illerinde bir yıl boyunca değişik çalıştaylar ve toplantılar yaptığına işaret eden Altınok, şöyle devam etti: "Orada milli eğitimdeki görevli arkadaşlarımızla çok yoğun bir mesai harcadılar. Sonuncusunu da diğer vilayetlerin katılımıyla büyük çaplı bir organizasyonla Aksaray'da gerçekleştiriyoruz. Aksaray'ın eğitimde şu anda bulunduğu noktanın yeterli olmadığını düşünüyoruz. Elinde bulunan imkanların Aksaray'ın sahip olduğu imkanların eğitime daha iyi aktarılması halinde çocuklarımızı geleceğe hazırlama noktasında bu günkünden daha başarılı olacağımızı düşündüğümüzden sıkıntılarımızı problemleri tespit edip bir durum tespiti yapıp bundan sonra nasıl bir yol alabileceğimizin mücadelesini vermeye çalışıyoruz."

Niğde Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak ise bu tür çalıştayların geleceğin teminatı olan çocuklar açısından önemli olduğuna değinerek; Niğde’nin eğitimde yaptığı çalışmaları anlattı. Durak, değerler eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek önemli olanın eğitim olduğunu vurguladı.


Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ise Aksaray'a ilk geldiği günden beri neler yapılabileceği konusunda geniş çaplı çalışma ve araştırmalar yaptıklarını dile getirdi.



Editör: TE Bilişim