Niğde’nin en çok takip edilen haber sitesi olduğumuzu fark eden öğrenciler bizi mezuniyet törenlerine davet ettiler. Bizde öğrencilerimiz için Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi’nin mezuniyet törenine çok sayıda Niğdeli öğrenci ve veli ile birlikte katıldık.


Haber: Fatma TAN-Erdal GÜÇER 


Sabahın erken saatlerinde yollara düşen Kayseri dışındaki birçok veliler gibi Niğdeli velilerde çocuklarının 4 yıldır vermiş olduğu emeklerinin karşılığı olan mezuniyet töreninde oldukça heyecanlılardı. Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi’nde bulunan Astronomi ve Uzay Bilimleri, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümünden mezun olan öğrenciler diplomalarını akademisyenlerden aldılar.

 

Süleyman Demirel Spor Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altındiş, öğretim görevlileri ve öğrencilerin aileleri katıldı

 

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim; “Temennim daima üretken olun, çalışkan olun Allah yolunuzu açık etsin. Sevgili aileler bugün burada ne kadar gururlu olduğunuzu biliyorum. Onların mutluluğu hepimizin mutluluğudur. Çocuklarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Sizlere de hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

 

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altındiş, öğrencileriyle 4 yıl boyunca iyi ve kötü günlerde beraber olduklarını söyledi. Mezun vermenin gururunu yaşadıklarını kaydeden Dekan Altındiş, " Siz aileler büyük özverilerle çocuklarınızı okuttunuz. Bu gün burada bu çabaların sonucunu görüyoruz. Siz aileleri ve çocuklarımızı kutluyorum. Yolunuz açık olsun " dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından matematik bölümden okul birincisi bir konuşma yaptı. Daha sonra bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere plaket verildi. Törenin sonunda Öğrenciler mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya atıp, Gençlik Marşı seslendirerek kutladılar.

Editör: TE Bilişim