Niğde Bilsem öğrencisi Hüseyin Ömer Demirci, Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından düzenlenen “Geleceğin Mucitleri” adlı bilim yarışmasında “Çantam Beni Düşünür” adlı projesi ile jüri tarafından başarılı bulundu.

Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren, yaratıcı ve evrensel bir kuşak için Samsung ve Multi Channel Developers işbirliğinde gerçekleştirdiği yarışmaya Türkiye’nin her yerinden birçok proje katıldı. Çevre, enerji, sağlık ve teknoloji alanlarındaki projelerden biri de Niğde Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Hüseyin Ömer Demirci tarafından hazırlandı. Fen Bilimleri Öğretmeni Cüneyt Akyol danışmanlığında yürütülen “Çantam Beni Düşünür” adlı projede, öğrencilerin ağır çanta taşımaktan kaynaklı duruş bozukluklarını (kamburluk) engellemeyi amaçlıyor. Projeye göre sırt çantalarına eklenen çeşitli özelliklerle öğrenci için ağır olan durumlarda sesli olarak uyarı veriliyor.

Yarışmada birinci ve ikinci aşamaları geçerek yüzlerce proje arasından ilk ona giren genç mucidin projesinin televizyon çekimleri Niğde BİLSEM’de gerçekleştirildi. Sci Teck Tv tarafından kurulan stüdyoda iki kişilik profesyonel bir ekipçe yapılan çekimler 26 Nisandan itibaren saat 14:00 ve 20:00 de Daily Motion Türkiye video portalında ve Kidz Tv ekranlarında yayınlanacağı bildirildi. 1 ay süresince yayınlanacak videolar internet üzerinden Türkiye genelinde oylamaya sunulacak.

Merkez Müdürü İsa Aliç, “Geçen yıl Türkiye 2.liği kazandığımız bu yarışmada elde edilen başarıdan dolayı öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyorum. Ayrıca öğrencimiz yalnızca Bilsem’i değil tüm Niğde’yi temsil etmektedir. Bu nedenle yapılacak halk oylamasında herkesten destek bekliyoruz” dedi. 






Editör: TE Bilişim