Niğde Gelişim Eğitim Danışmanlığı Drama ve Dil Atölyesi, Niğde’nin ilk ve tek Kukla Tiyatrosunu oluşturdu.




 Niğde’de kurulu alanında tek eğitim firması olan  Gelişim Eğitim Danışmanlığı, Drama ve Dil Atölyesi Drama ve Dil Eğitiminin yanında Kukla gösterimi de sunuyor.  Firmanın kurucularından  Nurullah Demirtaş ve Drama konusunda  yüksek eğitim almış öğretmenlerin eşliğinde yapılan Drama ve Dil Eğitiminin Niğde için bir şans olduğunu söyledi.

YÜKSEK EĞİTİM ALAN ÖĞRETMENLERDEN DRAMA EĞİTİMİ

Gelişim Drama ve Dil Atölyesi kurucu müdürü Nurullah Demirtaş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada : Drama konusunda Niğde’de kurduğumuz atölyemizde çocuklarımıza çok farklı hizmetler veriyoruz. Drama ve Dil Atölyemiz Niğde’de bir ilk oldu. Günümüzde teknolojinin yeni araçları olan bilgisayar, cep telefonları, bilgisayar  oyunları , sosyal medya gibi digital ortamlardan hazırladığımız oyunlarla düşündüğümüz drama çeşitlemeleri ile geliştirmeyi  amaçlıyoruz. Bu çalışmalarımızı gelişim drama atölyemizde,  drama, kukla tiyatrosu, çocuk tiyatrosu ve dil etkinlikleri ile yapacağız. Yine minik eller atölyemizde el becerilerini geliştirme, empati kurma, problem çözme becerileri, yaparak yaşayarak öğrenme, sahnede, toplumun karşısında konuşabilme, kendini ifade edebilme, kendine güven gibi konularda pek çok çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca İngilizce Atölyemizde yaparak, yaşayarak, uygulayarak İngilizce eğitimleri verilmektedir. Sadece kağıt kalem materyalleri kullanarak değil, gerçek bir ortamı canlandırarak, gerçek bir otobüs, gerçek bir telefon konuşması, gibi   karşılıklı  konuşma ortamlarını  materyallerle canlandırarak ikili diyaloglar ve çoklu çalışmalar üzerinde     gerçek canlandırmalar ile uygulamalar  yapıyoruz” dedi.


Eğitim yöntem tekniği olarak Türkiye’de Dıramayı kullanan az olmakla birlikte seçkin firmaların olduğunu, Niğde’ye böyle bir eğitim kurumu kazandırmaktan mutlu olduklarını. Niğdeli çocukların çok şanslı olduğunu  belirtti. Kurulan Kukla Tiyatro Atölyesi ilede yakında Niğde'de eğitim gören, bütün çocuklara ulaşmak hedefleniyor. 


 
Editör: TE Bilişim