Niğde'de yükseköğrenim öğrencilerine yönelik olarak 4000 kişilik yurt yapımı hızla devam ediyor. Ne aşamada olduğunu incelemek üzere Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve İl Meclis Başkanı Mahmut Peşin inşaat alanında inceleme yaptılar. 


70 milyonluk yatırımla 4000 kişilik yurt ve sosyal tesisten oluşacak inşaat çevre illere de örnek olacak nitelikte. Yurt yapımının 2015-2016 sezonuna yani 20 Eylül 2015 tarihinde teslim edilmesi planlanıyor.


Yeni yapılan yurdu yerinde inceleyen yetkililer, yurdun inşatının hızla devam ettiğini ve planlanan program dahilinde bitirilmesini beklediklerini belirttiler. Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada: ''Yükseköğretim öğrencilerimizin barınma sorununu çözecek ve Niğde'yi yurt sorunu kalmayan il durumuna getirecek toplamda 4000 kişilik yurtların ve sosyal tesislerin inşa çalışmalarını Valimizle yerinde inceleyerek müteahhit firmadan bilgi aldık. Çok şükür yurtların inşa çalışmaları 2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek hızda devam ediyor. İlk 2000 kişilik yurdun kaba inşaatı bitmek üzere. Titizlikle takip ettiğimiz 70 milyonluk bu yatırımın memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.'' dedi
Editör: TE Bilişim