Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre başvurular 25 Ağustos-13 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak.
 
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan ve değişik sebeplerle geçici olarak görevden ayrılan öğretmenlerden boşalan yerlere ve norm kadrosu bulunup öğretmen ataması yapılamadığından boş bulunan branş, sınıf ve Okulöncesi öğretmenliğine atanacak olan vekil ve ücretli öğretmenler başvurularını bizzat Milli Eğitim Müdürlüğüne yapacaklar.
 
Milli Eğitim Müdürlüğünün duyurusu şöyle:
 
İlimiz İlköğretim Okullarında sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken; askerlik, görevden uzaklaştırma ve uzun süreli maaşsız izinli gibi nedenlerle geçici olarak görevden ayrılan öğretmenlerin yerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 86. Maddesine göre VEKİL ÖĞRETMEN görevlendirmesi; İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan ve değişik sebeplerle geçici olarak görevden ayrılan öğretmenlerden boşalan yerlere ve norm kadrosu bulunup öğretmen ataması yapılamadığından boş bulunan branş, sınıf ve Okulöncesi öğretmenliğine Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Kararın ilgili Maddelerine göre EK DERS ÜCRETİ karşılığı görevlendirme yapılacaktır.
 
A-Vekil Öğretmenlik görevlendirmesi için;
Sadece sınıf öğretmeni yetiştiren yükseköğretim kurumu mezunlarının müracaatı kabul edilecektir. Sınıf öğretmenliği mezunları vekil öğretmen görevlendirilmesinin yanında Ek ders ücreti karşılığı sınıf öğretmenliği için de müracaat edebileceklerdir.
 
İlgi (b) genelge doğrultusunda gerekli şartları taşımaları kaydıyla öncelikli olarak Niğde’de ikamet edenler arasından görevlendirme yapılacak, ihtiyacın karşılanamaması halinde diğer illerde ikamet edenlerden de görevlendirme yapılacaktır.
 
B-Okulöncesi Öğretmenliği görevlendirilmesi için;
1-Üniversitelerin Okulöncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okulöncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği bölümlerinin birinden Yüksek Lisans, Lisans ve Ön Lisans mezunu olanlar.
 
2-Meslek Yüksek Okullarının Çocuk Gelişimi Bölümü Ön Lisans Mezunu olanlar.
 
3-Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesinin 3. ve 4. sınıf öğrencisi olup, 1. ve 2. sınıfta hiçbir dersi olmayıp Ön Lisans düzeyde eğitim aldığını belgelendirenler.
 
4-Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu olup, herhangi bir yüksek okul mezunu (Lisans veya Ön Lisans )mezunu olanlardan Okulöncesi eğitim alanında düzenlenecek ilgi (f) seminer programını (60 saat) seminer belgesi alanların müracaatları kabul edilecek ve bu sıralamaya görev görevlendirme yapılacaktır.
 
C-Ek Ders ücreti karşılığı Ücretli Öğretmenlik İçin
 
1-Eğitim Fakültesi.
 
2-Eğitim Bilimleri Fakültesi.
 
3-Diğer Fakültelerin öğretmenlik bölümleri.
 
4-Formasyon Belgesi, Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası olanlar ile daha önceki yıllarda vekil ya da ücretli öğretmen olarak görev yaptığına dair belgesi bulunan diğer lisans ( fakülte) mezunları. 
 
 
 
Branş öğretmenliği mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 80 sayılı Karar Eki Çizelgede gösterilen mezuniyet alanları ya da yakın branşlarla ilgili olarak tek yerleşim yeri tercihi yapılabilecektir. Örneğin; Merkez İlçe ( Merkez İlçeye bağlı köy ve kasaba okullarını) Altunhisar İlçesi ( Altunhisar İlçesine bağlı köy ve kasaba okullarını da) kapsamaktadır. Tercih ettiği yerleşim yerindeki herhangi bir okulda verilen göreve gitmeyenler bu eğitim-öğretim yılı içerisindeki hakkını kullanmış sayılacak ve tekrar görevlendirme yapılmayacaktır.
 
BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Alınacak Dilekçe ile birlikte;
 
1.Diploma veya geçici mezuniyet belgesi örneği
 
2.Sabıka Sorgulama Belgesi (İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınarak doldurulacaktır)
 
3.Kimlik Fotokopisi
 
4.KPSS Sonuç Belgesi Örneği
 
5.KPSS Sonuç Belgesi olmayanlar; Formasyon Belgesi, Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası ya da daha önce vekil veya ücretli öğretmenlik yaptığına dair belge getirecektir.
 
6.1.Adet Fotoğraf
 
7-Okulöncesi öğretmenliği başvurusunda bulunanlar Seminer Belgesi getireceklerdir.
 
8-Ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunan adaylar Müdürlüğümüzden alacakları form dilekçede sadece bir İlçe tercihi ile Ücretli öğretmenlik veya Okulöncesi öğretmenliklerinden bir tanesine başvuruda bulunabilecektir.
 
 
Başvurular 25/08/2011–13/09/2011 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Bürosuna şahsen yapılacaktır.
 



Editör: TE Bilişim