Niğde’ye üstün zekalı ve özel yetenekli çocuklar için okul açıldı.

 

Üstün zekalı, özel yetenekli çocukların eğitimine yönelik Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Niğde’de açıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, okula Fatih Sultan Mehmet’in hocası ve fethin mimarı ilim adamı Akşemseddin’in ismini verdiklerini söyledi.

 

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılması ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onayın geldiğini belirten Ekinci, okulun amacının üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, başarısız öğrenci olmadığını vurgulayarak, “Her çocuğumuzun başarılı olduğu bir alan mutlaka vardır. Önemli olan öğrencilerin bilgi, yetenek ve ilgilerini keşfedebilmek. Bilim ve Sanat Merkezlerinin amacı da öğrencilerde gizli cevherleri bulmak olarak özetlenebilir. Niğde’de yetenekli ve üstün zekalı çocuklarımızın fazlaca olduğuna inanıyorum. Bu merkezden eğitim alacak öğrencilerimiz Niğde’ye, Türkiye’ye ve hatta dünyaya faydalı çocuklar olarak yetişeceklerdir. İlimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi’nin bir okul değil; okul dışında eğitim veren bir merkez olduğunu vurgulayan Ekinci, Niğde’nin eğitimdeki başarı çıtasının artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.  





Editör: TE Bilişim