Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam

Niğde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “KOP Destekliyor Niğde’de Seracılık Gelişiyor” Projesi ile yüzde 70 hibe desteği verileceğini belirten Tarım ve Orman İl müdürü Asım Baş; “İlimizde seracılığın geliştirilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında şuana kadar 15 adet sera hibe desteğiyle kurulduğunu belirtti.

DESTEK YÜZDE 70

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Konya Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Kırsal Dezavantajlı Alanlarda Kalkınma Programı kapsamında desteklenen “Kop Destekliyor Niğde’de Seracılık Gelişiyor” Projesi kapsamında %70 hibe desteği ile Niğde Merkez ve ilçelerinde 525’er metrekare sera kurulumu yapılacak. Projeden yararlanmak isteyen üreticilerin 15.08.2022 – 02.09.2022 tarihleri arasında Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne şahsen başvuru yapmaları gerekiyor.

“Kop Destekliyor Niğde’de Seracılık Gelişiyor” Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “2019 yılında KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 225.000,00 TL bütçeli ‘KOP İle Bor’da Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Projesi’ yürütülmüştür.  İlimizde seracılığın geliştirilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında 5 adet 500 m2 seralar kurularak çiftçimize teslim edilmiş, temin edilen sebze fideleri ile çiftçilerimizin seralarda sebze üretimi desteklenmiştir. 2021 Yılında bu projenin devamı niteliğinde olan “KOP ile Niğde’de Yaz Seracılığı Gelişiyor Projesi” kapsamında Niğde Merkez, Altunhisar ve Bor İlçelerinde toplam 10 adet 525’er m2 plastik örtülü sera kurulumu yapıldı. Yani şu ana kadar 15 sera hibe desteği ile kuruldu” dedi.

Editör: TE Bilişim