Niğde’de Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi ile öğrencilerde toplumsal ve bireysel duyarlılıklar geliştirilmeye çalışılıyor.




Öğrencilerin, ahlaki, kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin duyarlılıklarını geliştirmeyi ve bunları içselleştirmeyi amaçlayan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi (EDEP) Niğde’de başladı.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ikinci yarıyılda okullarda hayata geçireceği “Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi” ile milli ve manevi değerleri bağlı öğrenciler yetiştirilecek.

 

Proje kapsamında asıl hedefin okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile velilerinin unutulan ve unutulmaya yüz tutmuş değerleri tekrar kazanılması olduğunu vurgulayan Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Öğrencilerimizdeki doğruluk, dürüstlük, güvenirlilik, adalet ve eşitlik duygularını yeniden canlandırmak istiyoruz. Amacımız milletçe içimizde her daim var olan duyguları ortaya çıkarmaktır” diye konuştu.

 

Ekinci, projelerin sadece teorik olmadığını vurgulayarak EDEP kapsamında kitap okuma, geleneksel çocuk oyunları turnuvası, sempozyumlar, kan grubu paylaşım etkinlikleri, apartman kütüphanelerinin oluşturulması, dede ve ninelerimize yönelik etkinlikler, köy okullarına ziyaret gibi etkinliklerin yapılmasının planlandığını ifade etti.



“Bizi biz yapan değerlerimizdir”

11-13 Ocak tarihleri arasında Kırşehir’de Değerler Eğitimi Çalıştayına katılan Müdür Yardımcısı M. Ali Durak ve Arge ekibinin bu projeyi yürüteceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “İlimizdeki bütün okullarımızda projemizi başlatmış bulunuyoruz. Çocuklarımızın bizi biz yapan değerlere ve milli kimliğimize bağlı olarak yetişmeleri, bu değerleri benimseyerek davranışa dönüştürmeleri hedeflenmektedir. Değişen dünyada değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en büyük amacımızdır” diye konuştu.

Projenin eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında başlayacağını hatırlatan Ekinci; okullarda Şubat ve Mart aylarında doğruluk, dürüstlük ve güvenirlilik; Nisan ve Mayıs aylarında adalet ve eşitlik değerlerinin işleneceğini de sözlerine ekledi.



Editör: TE Bilişim