Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere, 'Evde Eğitim Hizmetleri' doğrultusunda evlerinde eğitim veriliyor. Yaşıtlarıyla birlikte olamayan bu öğrencilere evlerinde oluşturulan sınıf ortamıyla eğitimleri aksamıyor.

 

Evde eğitim yapan Gazi İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Zeynep Gülbade Türkaslan’ı evinde ziyaret eden Ekinci, Niğde merkezde 19 öğrencinin evde eğitim aldığını belirterek, “Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, hastalıkları ve özürlülükleri nedeniyle en az 6 ay süreyle okullarına devam edemeyen ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için Evde Eğitim Hizmetleri verildiğini söyledi.

 

Evde Eğitim Ücretsiz

Uzun süreli hastalığı olan öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmalarını isteyen Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Herhangi bir sağlık nedenleriyle okullarına gidemeyen çocuklarımıza görevlendirilen ve bu konuda özel eğitim almış öğretmenlerimiz evde eğitim vermektedir. Öğrencilerimizin evlerinin bir odası okullardaki sınıflara benzetilerek eğitim veriliyor. Bu hizmetimiz tamamen ücretsiz olup, tüm masraflar devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Bizler ‘Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur’ anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

 

Resim öğretmeni olmak istiyor

Kistik Fibrozis hastası olan ve devamlı ilaç kullanmak zorunda olan Gazi İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Zeynep Gülbade Türkaslan, öğretmeni ile birlikte okuldaki eğitimin aynısını odasında sürdürüyor. Öğretmen Fatma Zehra Orhan, Zeynep Gülbade’nin hem öğretmeni hem de arkadaşı olduğunu belirterek; “Öğrencimizle her gün beraberiz. Bir senedir okulda aldığı eğitimi aynı şekilde burada da sürdürüyoruz. Onun teneffüste arkadaşı, derste öğretmeni oluyorum. Canlı, hareketli ve sosyal bir öğrenci olan Zeynep’ten çok memnunum” şeklinde konuştu.

 

7 yaşındaki Zeynep Gülbade de resim yapmayı çok sevdiğini söyleyerek büyüyünce resim öğretmeni olmak istediğini söyledi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim