24 Kasım Öğretmenler Günü Niğde'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
 
Niğde'de öğretmenler gününde yemin ederek göreve başlayan öğretmenler iki mutluluğu bir arada yaşadı. Emekli olan 18 öğretmen ise çiçeklerle uğurlandı.

Öğretmenler Günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser tarafından çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra Niğde Kültür Merkezi’nde devam etti.

Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan salon programı İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Koro tarafından seslendirilen “Öğretmen Marşı”nı öğretmenler hep bir ağızdan söyledi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser,
24 Kasım 1928 tarihinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliğinin’ kabul edildiği tarih olduğunu vurgulayarak; ““Bu tarih, Atatürk’ün doğumunun 100. Yılından, yani 1981 yılından itibaren “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır” dedi.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü’nü heyecanla, coşkuyla kutladıklarını belirten Eser, 24 Kasım’ın insan hamurunu yoğuran, insana şekil veren, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençleri yetiştiren öğretmenlerin günü olduğunu söyledi.
 
Öğretmenlik mesleğinin değerini ve önemini önce öğretmenlerin bilmesi, anlaması ve anlamlandırması gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Eser; “Önce kendi benliğimize, sonra tüm dünyaya haykırmalıyız ki; öğretmenlik mesleği kutsaldır. Zira varlık âleminde en önemli görev; insan eğitimidir. Unutulmamalıdır ki öğretmenlik bir sanattır. Öyleyse öğretmenler de sanatçıdır. Sanatçı olmak, hele hele iyi bir sanatçı olmak şüphesiz zordur. Zoru başarmanın birinci şartı “Sevgi”dir. Öğretmenlik mesleği sevgisiz olursa susuz ağaç gibi verimsiz olur. Öğretmenlik bir sevdadır, aşktır, heyecandır. Bu kutsal meslek sabır ister, fedakârlık ister, çalışma ister, gayret ister ve öğretmenlikte başarı şarttır” şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümünde dileklerini ileten Milli Eğitim Müdürü Eser şöyle konuştu; “
Bu vesileyle göreve yeni başlayan öğretmenlerimize sağlık ve huzur içinde üstün başarılar, emekli olan meslektaşlarımıza, sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler diliyorum. Bütün öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü gönülden kutluyorum. Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ruhları şad olsun”
 
“Anılarım hiç silinmeyecek!”
23 Nisan Havacılar İlköğretim okulundan 24 yıllık hizmetini tamamladıktan sonra emekliye ayrılan Sema Aydıner, konuşmasında; “Anılarım, hayallerim, gözlerimden ve yüreğimden hiç silinmeyecek. Ben, öğrencilerimi hep sevdim. Onlara büyüklerine saygılı olmayı, küçüklere sevgi ile yaklaşmalarını, güzel yurdunu sevmelerini, mert olmalarını, çalışkan ve doğru olmalarını öğütledim. Anne-babalarına hürmet göstermelerini, arkadaşlarına, akraba ve komşularına ellerinden geldiğince yardım etmelerini, Atatürk’ün yolundan gitmelerini Türkiye’miz için çok ama çok çalışmaları gerektiğini dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Ne mutlu ki, böylesine kutsal bir vazifenin içinde yıllarımı harcadım. Öğrencilerimin umutları, umutlarımız-sevinçleri, sevinçlerimiz oldu. Sanıyorum bana ayrılan süre doldu. Yollarımız ayrılıyor demeye dilim varmıyor. Yollarımız hiçbir zaman ayrılmayacaktır. Yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve öğretmen arkadaşlarım olacaktır ve bu alanda hizmet vermeye devam eder olacağım” dedi.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı öğrencilerin şiirleri, sunularla devam etti.
 
Törende göreve yeni başlayan öğretmenler yemin ederken; emekliye ayrılan 18 öğretmene de hizmetlerinden dolayı Vali Âlim Barut tarafından “Hizmet Şeref Belgeleri” verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü için yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Niğde Valisi
Âlim Barut, Niğde Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Süreyya Gürer, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Polat Kara, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Ataç, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Ayduğan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
 
Editör: TE Bilişim