Niğde’de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunma törenleriyle başlayan etkinlikler Niğde İl Kültür Merkezinde devam etti.

Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl milli Eğitim müdürü Halil İbrahim Yaşar; “ İçerisinde bulunduğumuz salgın döneminde her türlü olumsuzluğa rağmen eğitim öğretim faaliyetlerimizi aksatmadan, verimli bir şekilde devam ettirmenin gayreti içerisindeyiz. Öğrencilerimizin hastalanması veya sınıfların karantinaya alınması durumlarında gösterdiğiniz fedakarlıktan ötürü şükranlarımı sunuyorum. Her ne koşulda olursa olsun tüm eğitim camiamız yavrularımıza ulaşmanın, onları eğitimden geri bırakmamanın gayreti içerisindedir. Bu durum öğretmenlerin mesleklerini icra ederken bir “iş” anlayışından öte, özveri ve fedakârlık içinde hizmet aşkı ile görev yaptıklarının ispatıdır. Bu vesileyle böyle bir camianın üyesi olmaktan da gurur duyduğumu da ifade etmek isterim. Gazi Mustafa Kemal’in “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!” Sözünden hareketle çocuklarımıza her şeyden önce vatan ve millet sevgisi aşılamalıyız.
Yaşanacak tüm zorluklara yerli ve milli çözümler üretebilecek şekilde yetiştirdiğimiz gençlerimizle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabiliriz. Nesillerimizi yaşayacakları çağa hükmedebilecekleri gerekli bilgiyle donatırken aynı zamanda adaletten ayrılmayan erdemli bireyler olarak da yetiştirmek zorundayız. Gelişen teknoloji ile öğretmenlerimiz de kendilerini sürekli yenilemek ve geliştirmek durumundadır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz, ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyorum. Hepimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Üniversitede Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı Üniversitede Yeni Medya ve İletişim Bölümü Açıldı

ADAY ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Niğde Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında konuşmaların ardından göreve yeni başlayan aday öğretmenler yemin etti. Aday öğretmenlerin yemin törenin ardından Niğde Valisi Yılmaz Şimşek tarafından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi.
Program müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi ile son buldu. Programın ardından Niğde Belediyesi tarafından her öğretmen için Niğde Kent Ormanında fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim