Niğde’de Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde 117 öğrenci ile 39 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.



Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yusuf Tüfekçi ve İsmail Karacan tarafından Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtımı ilimizde altyapısı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde 9. Sınıf öğrencilerine ve öğretmenlere tablet dağıtıldı.

FATİH Projesi (Fırsatları Araştırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) kapsamında ülke genelinde teknolojiyi ve Bilişim Teknolojileri sınıflarını etkin bir şekilde kullanmak için büyük çaplı bir projenin yürütüldüğünü söyleyen Ekinci, “ Ülkemizde eğitim-öğretim alanında ciddi reformlar yapılmıştır. Fatih Projesi kapsamında ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde 117 adet 9. Sınıf öğrencimize ve 39 öğretmenimize tablet bilgisayarları dağıttık. Tablet bilgisayar dağıtımı bakanlığımızın belirlemiş olduğu takvime göre birkaç yıl içerisinde tamamlanacak ve dağıtım bu süreçte devam edecektir.” dedi.

Tablet dağıtımı sonrası öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ekinci,  “ Dağıtılan Tablet bilgisayarları eğitim ve öğretiminiz için kullanın. Bizler inanıyoruz ki eğitimde sizlerle beraber yeni bir çağ açacağız. “ dedi.

Dünyada böyle bir projenin ilk olduğunu söyleyen Ekinci, “Bakanlığımız Fatih projesi ile yeni bir çağ açmıştır. Geçen yıl İspanya’dan gelen misafirlerimize bu proje ile ilgili bilgi verdik.  Onlar, öğrencilere tabletlerin dağıtımının ücretsiz olacağını duyduklarında çok şaşırdılar ve “Biz Avrupa Birliğine üye bir ülkeyiz ama eğitim alanında gerçekten sizden geride kaldığımızı gördük” dediler. Bu gösteriyor ki eğitim alanında yaptığımız projelerimiz ile Avrupa’daki birçok ülkeden ilerdeyiz. Buda bizleri mutlu ediyor” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ekinci, akıllı tahtaların kurulumlarının okullarda tamamlandığını, tablet bilgisayar dağıtımının 2015 yılına kadar tüm öğrencilere ulaştırılacağı bilgisini verdi. 


 

Editör: TE Bilişim