Niğde’de 30 okul meclisi başkanı, Öğrenci Meclisi Başkanı'nı belirlemek için sandık başına gitti.

 

Niğde’de Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında İl Öğrenci Meclisi belirlendi. İl Öğrenci Meclisi seçimi, ilçe meclisi temsilcilerinin katılımıyla Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Karaköse koordinatörlüğünde yapılan seçim kıran kırana geçti. Şube Müdürü Karaköse, İl Öğrenci Meclisi seçimleri hakkında bilgi vererek; bu uygulamanın öğrencilerin demokrasiyi kavraması için bu seçimlerin bir fırsat olduğunu vurguladı.

 

Daha sonra ilçelerden ve okullardan seçilen öğrenciler, tek tek söz alarak hedeflerini, yapmak istediklerini kısa konuşmalarla anlattı. Konuşmaların ardından 30 okul meclisi başkanı, Niğde Öğrenci Meclisi Başkanı'nı belirlemek için sandık başına gitti.

 

Yapılan oylamada Çiftlik Anadolu Lisesi öğrencisi Abdurrahman Yıldırım ile Ulukışla 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Hacı Bekir Şahan 5’er oy aldı. Çekilen kura sonucu Çiftlik Anadolu Lisesi öğrencisi Abdurrahman Yılmaz, Niğde Öğrenci Meclisi Başkanı oldu. Başkan seçilen öğrenci 23 Nisan 2013’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Niğde’yi temsil edecek.








Editör: TE Bilişim