Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü, İzcilik faaliyetlerine ivme kazandırmak için yeni bir çalışma başlattı. Bünyesinde oluşturulan birimle İzcilik çalışmalarına yön vermek isteyen kurum izci liderlerini bir araya getirdi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan başkanlığında yapılan toplantıda izciliğin Niğde’deki geçmişi ve bundan sonraki süreçteki hedefler değerlendirildi.

 

Geçmişte izciliğe hizmet etmiş izci liderlerine yönelik bilgi paylaşım toplantısına 30 izci lideri katıldı. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, izciliğin geldiği noktadan daha ileri götürülme görevinin herkese düştüğünü, bunun içinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. İzcilik yapılırken yaşanılan sıkıntıların dile getirildiği toplantıda Alkan, izcilik yapmak isteyen her öğretmene Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyerek, izciliğin bu desteği hak ettiğini belirtti. Giderek teknolojinin esiri haline gelmiş bir neslin varlığına dikkat çeken Mesut Alkan, gençliğin ömrünün heba olmasına neden olan bu alışkanlıklardan kurtarmanın yegane yollarından birinin de izcilik olduğunu ifade etti.

 

Alkan şunlara değindi: “İzcilik yemininde var olan ‘Tanrıya ve vatana karşı görevlerimi yerine getireceğim’ ifadesi bile hayata geçirildiğinde öğrencilerin ne kadar mesafe kat ettikleri görülecektir. Öğrencilerin hayata test kitaplarından baktığı şu dönemde, sosyal yaşamın gereklerinin ıskalanmaması için izcilerin var gücü ile çalışması gerekir. Öğrencilerin hayatında estirilen her olumlu rüzgarda izcinin payı olması gerekir. Bu konuda her zaman olduğu gibi öğretmenin ve liderin gönüllü çalışmasının devam etmesi gerekir.”

 

Toplantıda söz alan İl İzci Kurulu Başkanı Yasin Tekin, İzciliğin dünden bugüne geldiği noktaları ve sebeplerini dile getiren bir sunum yaptı. Toplantıya katılan liderler söz alarak geçmişte yaşadıkları olumlu olumsuz konuları dile getirerek, izciliğin daha ilerilere götürülebilmesi için göreve hazır oldukları belirtti. 

 

 

Editör: TE Bilişim