Niğde Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi “Turizm Haftası” kutlamaları münasebetiyle okul bahçesinde bir kutlama programı düzenledi.
 
Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın Turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası, törenle başladı.
 
Törene, Niğde Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, kurum ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Okul Müdürü Halil Baş, açılış konuşmasında turizmin bacasız sanayi olduğuna vurgu yaparak “Toplumumuza turizmin faydaları anlatılmalı, yerli ve yabancı turistlere iyi hizmet edilmelidir. Okul olarak her yıl turizm haftasında yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimizi bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz.” dedi.
 
“Uğrunda feda olunacak cennet gibi vatan”
Turizm Haftası’nın başlaması dolayısıyla yapılan törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, ülkemizin coğrafi ve tarihi güzellikler ile medeniyetlere beşiklik ettiğini söyledi.
 
Mehmet Âkif Ersoy’un “Uğrunda feda olunacak cennet gibi bir vatan” mısralarını hatırlatan Eser, “Her köşesi ayrı güzelliklerle dolu olan ve her bir çakı taşında tarih kokan güzel memleketimize sahip olduğu değerlerden bir tanesi de taşıdığı turizm potansiyelidir” dedi.
 
Ülkemizin turizm gelirinin Gayri Safi Millî Hasılanın yüzde 5’ini oluşturduğunu vurgulayan Eser, turizmin ülkelerin dünyaya açılan bir penceresi odlunu söyledi. Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri turizm sektöründe istihdam edilecek nitelikli eleman yetiştirdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Eser, “İlimizde de bir örneği bulunan bu güzide kurumlardan mezun olan genç turizmcilerimiz ülkemizin gelişmesinde söz sahibi olacaklardır” şeklinde konuştu.
 
Törende, öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın son bölümünde öğrencilerin hazırladığı kokteyl davetlilere sunuldu.
 
 
Editör: TE Bilişim