Niğde Endüstri Meslek Lisesi'nde "Yenilenebilir Enerji Teknolojileri" Bölümü Açıldı.

Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde yeni bir alan açıldı. Türkiye’de sadece iki ilde açılan "Yenilenebilir Enerji Teknolojileri" adı altında açılan bölüme SBS puanı ile öğrenci alınacak.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, geleceğin enerji ihtiyacının yüzde 30’unun yenilenebilir enerji sektöründen karşılanacağını belirterek bu alanda yetişmiş eleman ihtiyacının olacağını söyledi. “Geleceğin mesleği yenilenebilir enerji olacaktır” diye konuştu.

 

Endüstri Meslek Lisesi ile Niğde Belediyesi’nin ortaklaşa olarak hazırladıkları projenin Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 315 bin TL’lik hibe ve eş finansman ile desteklendiğini belirten Ekinci, “Okulumuzun yenilenebilir enerji projesi, güneşten elektrik enerjisi elde edilmesi ve bunun tarımsal sulamada kullanılması olarak özetlenebilir. Bu proje kapsamında yetişmiş eleman ihtiyacı da okulumuzda yeni açılan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümü ile giderilmeye çalışılacaktır. Türkiye’de sadece iki ilde açılmasına izin verilen bu bölümden yetişen öğrencilerin işleri mezun olur olmaz hazır olacak” dedi.

 

Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü İdris Eroğlu da, Türkiye’nin geleceği için önemli olan bu alanın açılmasından memnuniyetini dile getirerek, güneş haritasından yararlanma potansiyeli en yüksek bölgenin Niğde olduğunu söyledi. Eroğlu, “Yenilenebilir Enerji Sektörü alanı ve proje yürütme çalışmalarında bize her zaman destek olan Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci, Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan, Başkan Yardımcımız Mustafa Yiğit ve Proje Ekibimiz Türker Yavuzer, Umut Çelik, Akif Kaplan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 




Editör: TE Bilişim