24. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi " Herkes İçin Sürdürülebilir Eğitim" sloganı ile Niğde'de yapılacak. 

23 yıldır düzenlenen Ulusal  Eğitim Bilimleri Kongresi"sin  24'ncüsü 16-17-18-19 Nisan 2015 tarihinde Niğde Üniversitesi'nde yapılacak.  4 gün sürecek etkinlik Niğde Üniversitesi, toplam 14 Ulusal Eğitim Derneği, Pegem Akademi işbirliği ile yapılacak. 

TEMEL HEDEF, SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM


24 Ulusal Eğitim Bilimleri  Kongresi tertip komitesi tarafından yapılan açıklama da;  İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 26. maddesinde “Herkes eğitim hakkına sahiptir. Eğitim, en azından ilk ve temel eğitim aşamasında parasızdır. İlköğretim zorunludur. Mesleki ve teknik eğitim herkese açıktır. Yükseköğretim, yeteneklerine göre herkese tam bir eşitlikle açık olmalıdır” ifadesi yer almaktadır. Uluslararası platformda herkes için eğitimin önemi açık bir dille vurgulanmaktadır. Ancak, 21. yüzyılda dijital çağı yaşamamıza karşın herkes için temel eğitimin, tüm dünyada özellikle de ülkemizde hala yüzde yüz oranında gerçekleşemediği görülmektedir. Bunun içindir ki, günümüzde eğitim sorunlarına çözüm yolu bulmanın ne denli öncelikli konular olduğu ortaya çıkmaktadır. Eğitimin temel sorunlarına çözüm ararken ve özellikle herkes için eğitimi gerçekleştirmeye çalışırken odaklanmamız gereken en önemli konu yapılan eğitimsel çalışmaların sürdürülebilir olmamasıdır. Sürdürülebilir olmayan bir eğitimin sonucunda da eğitim hedeflerini gerçekleştirmekten söz edemeyiz. Bu nedenle, tüm ülkelerin temel hedefi, vatandaşları için sürdürülebilir bir eğitim uygulamasına olanak sağlamaları ve bu hedefi öncelikli olarak temel eğitim düzeyinde gerçekleştirmeleri olmalıdır"denildi. 

BÜTÜN EĞİTİMCİLER DAVETLİ

Bu bağlamda eğitimin bu temel sorununa dikkat çekmek ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla Türkiye’de eğitim konusunda çalışmalarını sürdüren 14 sivil toplum örgütü olarak bir araya gelip bu önemli konuyu gündeme getirmeye ve bunu 24. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresinin teması olarak belirlemeye karar verdik. Eğitim kamuoyunun ve tüm vatandaşların ilgisini çekmesi düşünülen bu kongreyi, Pegem Akademinin yürütücülüğünde Ulusal Eğitim Dernekleri olarak 16-19 Nisan 2015 tarihlerinde Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile ortaklaşa düzenlemeyi kararlaştırdık. Bu kongrede “Herkes İçin Sürdürülebilir Eğitim” konusunu da tartışmaya açıyoruz. Ayrıca çocuk gelişimi, öğretmen eğitimi, öğrenme ortamları ve eğitim programları alt temaları içinde bu temel sorunumuza destek çözüm önerileri geliştirmeye ve temel sorunumuza yanıt bulmaya özen göstermek istiyoruz.

Eğitim bilimlerinin tüm çalışma alanlarında araştırma, inceleme ve uygulama yapan tüm bilim insanları ile öğretmenleri 16-19 Nisan 2015 tarihinde Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 24. Eğitim Bilimleri Kongresi’ne davet ediyoruz.


Editör: TE Bilişim