Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Aile Eğitimi” kursları ilimiz Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından uygulanarak tamamlandı.


Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş, 12-18 yaş kategorilerinde “Aile Eğitimi Kursları” tamamlanarak başarılı olan kursiyerlere belgeleri dağıtıldı.

Halk Eğitim Merkezi kurs öğretmenleri Akile Karga ve Nilüfer Dağ tarafından verilen “Aile Eğitimi” kursu kasım ve şubat aylarında 179 kişinin katılımı ile gerçekleştirilmiş olup başarılı olan 79 kursiyere başarı belgeleri düzenlenen belge töreni ile verilmiştir.

Belge dağıtım töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Çocuklarımızın ilk öğretmenleri sizlersiniz. Onlar ilk eğitimlerini sizlerden alıyorlar. Onlara vereceğimiz eğitimin bilincinde olmadığımız zaman eğitimlerinde eksiklikler yaşayabiliriz. Bu bağlamda Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüz tarafından düzenlenen “Aile Eğitimi Kursu” sizlerin bilgi dağarcığına katkı sağladığının farkındayız. Buradan almış olduğunuz eğitimlerle çocuklarınızı daha iyi anlayacak ve daha iyi yönlendirebileceksiniz.” dedi.  

Her çocuğun önemli olduğuna dikkat çeken Ekinci, “Bizim için her çocuğumuz değerlidir. Çocuk yetiştirmek özen ister, sevgi ister, bilgi ister. Bu kurslarımız ile çocuklarımızla sağlıklı bir iletişim kurabilecek, olumlu davranış ve alışkanlıklar kazandırma yollarını öğreneceksiniz” diyerek eğitimin önemini vurguladı.
Eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerler, eğitim sonrasında çocuklarını daha iyi anladıklarını, onların yemek problemlerini giderdiklerini, çocuklar arası anlaşmazlıklarını anlayabildiklerini ve hatta kurs sayesinde arkadaş çevrelerinin çoğaldığını söylediler.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Himmet Ceylan, “Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Aile Eğitimi kursumuza katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Kursumuza 179 kişi başvuru yapmış olup, 74 kursiyerimiz başarılı olmuştur. Verilen kurs ailelerimiz için gerçekten önem arz etmektedir. Çocuklarımızı daha iyi anlayabileceğiz. Belge törenimize katılan Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci’ye ve Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımıza, kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ekinci, belge dağıtım töreni sonrasında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursları gezerek kursiyerlerle görüştü ve kurslar hakkında bilgi aldı.  










Editör: TE Bilişim