Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Niğde’de açılan Emlak Danışmanlığı kursunu tamamlayan 61 kişiye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.


Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Emlak Danışmanlığı kursuna il genelinde 21/10/2013 tarihinde başlayan ve 25/11/2013 tarihinde biten kursa 12 bayan 68 erkek olmak üzere toplam 80 kursiyer katıldı. Kursu başarı ile tamamlayan 61 kişiye ise Konak Restoran’da düzenlenen tören ile sertifikaları verildi. Düzenlenen sertifika törenine Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi personeli ve kursiyerler katıldı.

Eylül ayından bu yana mesleki, sosyal kültürel ve okuma-yazma alanlarında toplam 150 kurs açtıklarını belirten Halk Eğitim Müdürü Himmet Ceylan konuşmasında, “İlimizde bu yıl toplmada 150 kurs açtık ve bu kurslarda şimdiye kadar 1839 bayan, 2169 erkek olmak üzere 4008 kursiyer katılmıştır. Yoğun bir şekilde kurs açmaya devam ediyoruz. Gelen talepler doğrultusunda Emlak Danışmanlığı kursumuzu açtık. Kursu başarı ile tamamlayan 61 kursiyer sertifika almaya hak kazanmışlardır. Emlak Danışmanlığı kursunun açılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen, Ticaret Meslek Lisesi Öğretmenlerimizden Yılmaz Özbek, Tapu Kadastrodan Turgay Üstel, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden Enver Özdemir ve Yunus Akçay, Avukat Yasin Ünlü ve emekli Tapu Memuru Nuriye Çelik’e eğitim ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kursiyer arkadaşlarımıza aldıkları belgelerin kendilerine hayırlar getirmelerini diliyorum. Sizlerden isteğimiz ve arzumuz, bu belgeyi aldıktan sonra hemen bizleri unutmayın. Halkımıza yönelik çalışmalarımızdan beğendiğiniz ve başarılı gördüğünüz yönlerimizi çevrenizdeki vatandaşlarımıza anlatın.” diye konuştu.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “ Halk Eğitim Merkezimizin bugüne kadar açtığı kurslara katılım 4008. Bu sayı gelecek sene Eylül ayına kadar katlanarak artacaktır. Bugünlerde toplumumuzda en fazla konuşulan konu eğitim,  Milli Eğitim Bakanlığı ve uygulamaları. Bunların içinde eleştirilende var, olumlu görülenler de.  Bu zamana kadar bizlerin birinci gündem maddemiz terördü. Ama şimdi eğitim üzerine konuşuyoruz, bu çok güzel. Bu kurslar vasıtasıyla sizlerin dikkatini eğitime tekrar yoğunlaştırmanızı istiyorum. Bizlere destek olmanızı istiyoruz. Milletçe başarıya ulaşmak için eğitim birinci ve en önemli önceliğimizdir. Başarı kesinlikle kişilere mal edilemeyecek kadar önemlidir. Bu başarıyı birlikte yürüterek bugünlere getirdik. Niğde’nin başarısı ortadadır. Bu başarı sayesinde Niğde civar illerden örnek alınan bir il konumuna gelmiştir. Bu yıl öncelikli ihtiyaçlarımız olan okul ve bina yapımlarını tamamladık. Bu yıl önceliğimiz Halk Eğitim Merkezimiz için yeni bir bina. İnşallah bunu çözmeye çalışacağız. Kurslarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.


 

Editör: TE Bilişim