Niğde'de temizlik ve hijyen kurallarına tam uyum sağlayan 15 okula beyaz bayrak verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği beyaz bayrak uygulaması, tüm okullarda yaygınlaşıyor. Okulların, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje için Niğde genelinde 113 okulun başvurduğu projede 15 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.


Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Okullarımızın içini de, dışını da, ruhunu da temiz tutmak istiyoruz. Bu anlamda maddi ve manevi anlamda Beyaz Bayrak projesini önemsiyoruz” diye konuştu.


Projenin amacının sağlıklı nesiller yetiştirmek ve temizlik bilincini küçük yaşta genç kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, İl Sağlık Müdürlüğü ile beraber yapılan denetimler ve incelemeler sonunda 113 okulun katıldığı projede 15 okulun Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını ifade etti.

Okulların sadece belge ve bayrak almak için bu projeye katılmaması gerektiğini belirten Ekinci, “Okullarımızı, özellikle tuvaletlerimizi temiz görmek istiyoruz. Çocuklarımızın sağlığına, gelişmesine yardımcı olacak her türlü faaliyeti okullarımızda uygulamak istiyoruz. Okullarımızı yaşanabilir ortamlar, bahçelerini de çiçek bahçesi haline getirelim ve okullarımız çocuklarımızın ruhuna hitap etsin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Beyaz Bayrak alan 15 okul yöneticisine belge, bayrak ve pirinç levhaları İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şube Müdürü Yakup Yılmaz tarafından teslim edildi.

Beyaz Bayrak alan okullar ise şunlar:

Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu, Bor Şehit Cihangir Bekiş Anaokulu, Niğde Atatürk İlköğretim Okulu, Bor Toki Anaokulu, Edikli Lisesi, Çiftlik Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi, Bor Atatürk İlköğretim Okulu, Ulukışla 75. Yıl Çok Programlı Lisesi, Cumhuriyet Anaokulu, Elma Şekeri Anaokulu, Anakucağı Anaokulu, Altunhisar Barbaros İlköğretim Okulu, Altunhisar Yakacık 80. Yıl İlköğretim Okulu.

 

Editör: TE Bilişim