Erasmus Öğrenci Hareketliliği kapsamında Polonya’nın Podhalanska Panstwowa Wyzsza Szkola Zawodowa W Nowym Targu Üniversitesi’nden gelen 6 Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Niğde Üniversitesi’ndeki staj eğitimlerine başladılar. Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksek Okulu bünyesinde 3 ay boyunca Niğde Devlet Hastanesi başta olmak üzere ilimizdeki hastanelerde staj yapacak öğrenciler Eylül ayı ortalarında Polonya’ya dönecekler.
 
Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Niğde Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Nafiz Tok, son üç yıl içerisinde Erasmus Eğitim hareketliliği faaliyetleri çerçevesinde yaklaşık 150 öğrenci, 50 Öğretim üyesi ve 10 idari personeli Avrupa Birliği ülkelerine gönderdiklerini, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden de yaklaşık 20’den fazla öğretim üyesinin aynı faaliyet çerçevesinde Niğde Üniversitesi’ne gelerek ders verdiğini söyledi.
 
Polonya’dan gelen 6 staj öğrencisinin öğrenci hareketliliği çerçevesinde Avrupa Birliği’nden Niğde Üniversitesi’ne gelen ilk öğrenciler olması nedeniyle özel bir önem arz ettiğini belirten Tok, özellikle Avrupa’dan Niğde gibi küçük şehirlere öğrenci çekmenin zorluğuna işaret ederek “Bu yıla kadar ofis çalışanımız Abdullah Çavdar’ın ve birkaç part-time öğrencinin özverili çalışmasıyla bütün bu öğrenim hareketliliği faaliyetlerini yürütüyorduk. Ancak, uluslararası eğitim ilişkilerine büyük önem veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Adnan Görür’ün desteğiyle Ofisimizde çalışmaya başlayan uzmanlarımızla daha da güçlendik ve bunun olumlu sonuçlarını hemen almaya başladık. Aralık 2010 tarihinden itibaren Uluslararası ilişkiler Ofisimizde çalışmaya başlayan Polonyalı Uzmanımız Agata Elisa Uçak’ın çabaları bu 6 staj öğrencisinin gelmesinde etkili oldu. Yine Ocak 2011’den itibaren aramıza katılan Uzm. Hülya Üründü’nün çabalarıyla da 2011-2012 Akademik yılında 3’ü Romanya’dan, 1’i İspanya’dan olmak üzere toplam dört öğrenci daha Erasmus Öğrenci Hareketliliği kapsamında eğitim almak amacıyla Niğde Üniversitesi’ne gelecek. Bu iyi bir başlangıç ve önümüzdeki yıllarda Niğde’de Avrupa’dan daha fazla öğrenci göreceğiz. Niğde Üniversitesi uluslararası düzeyde tanınan bir Üniversite olma yolunda” dedi.   
 
Editör: TE Bilişim