Kültürler arasında köprü kurmak ve akademik işbirliklerini geliştirip güçlendirmek amacıyla dünyanın dört bir yanındaki saygın üniversiteler ile akademik işbirliği yapmaya devam eden Niğde Üniversitesi bir dünya üniversitesi olma yolunda yürüttüğü çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

 

 

2009 yılı Haziran ayından itibaren yurtdışından 14 üniversite ile akademik işbirliği protokolü imzalayan Niğde Üniversitesi’nin uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Makedonya’nın Tetova Devlet Üniversitesi ile yeni bir işbirliği anlaşmasına imza atacak. Ziyaret programı kapsamında Kosova’ya da gidecek olan Rektör Görür, Priştina Üniversitesi’ni ziyaret ederek burada öğrenciler ile bir araya gelecek.

 

 

Yurtdışı programı kapsamında ilk olarak Tetova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Agron Reka’yımakamında ziyaret edecek olan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, iki üniversitenin işbirliği alanları hakkında görüşmelerde bulunarak hazırlanan işbirliği protokolüne imza atacaklar.

 

 

Ziyaret öncesi yaptığı açıklamada tarihsel ve kültürel köklerimizin bulunduğu coğrafyalarda yer alan üniversitelerle akademik işbirliğine çok önem verdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür; “Üniversitemiz ile Tetova Devlet Üniversitesi arasında imzalanacak olan bu protokol ile tarihten gelen ve halen devam eden dostluk ve yakınlıkları bulunan her iki ülke halkının, mevcut kültürel ve kardeşlik ilişkilerinin artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

 

Niğde Üniversitesi’nin sahip olduğu bilgi birikimini paylaşmaya her zaman hazır olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, imzalanacak olan protokol ile akademisyen değişiminin yanı sıra bilimsel araştırmalar için uluslararası işbirliği de yapılacağını ve ortak araştırma faaliyetleri, araştırma kaynaklarının paylaşımı, ortak bilimsel etkinlikler düzenlenmesi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine olanak sağlanacağını ifade etti.

 

 

Ziyaret programı kapsamında Kosova’ya da gidecek olan Rektör Görür, Priştina Üniversitesi’ni ziyaret ederek burada öğrencilerle bir araya gelecek.

 

 

2009 yılı Haziran ayından itibaren birçok alanda ilklere imza atan üniversitenin daha önce yurtdışı üniversiteler ile akademik işbirliği bulunmuyordu. İmzalanacak olan yeni işbirliği protokolü ile birlikte Niğde Üniversitesi’nin anlaşma imzaladığı üniversite sayısı da 15’e ulaşacak.

 

 

 

Editör: TE Bilişim