Niğde Üniversitesi Avrupa Gönüllü Hizmetine Akredite Oldu.

 

Gençlik programı kapsamında Ulusal Ajansa sunduğu Avrupa Gönüllü Hizmetine (AGH) akredite olma talebi kabul edilen Niğde Üniversitesi   “Koordinatör” ve “Gönderen” kuruluş olarak akredite edildi.

 

Avrupa Gönüllü Hizmetine akredite olan Türkiye’deki 17 üniversiteden biri olan Niğde Üniversitesi’nin  akreditasyon ile birlikte Avrupa ülkelerindeki sosyal projelerde gönüllü olarak çalışmak isteyen öğrencileri Avrupa'ya gönderebilecek.

 

Avrupa Gönüllü Hizmeti Üniversite öğrencilerinin yanı sıra 18-30 yaş arasındaki tüm gençlere Avrupa Birliği ülkelerinden birinde bulunan sivil toplum kuruluşlarında ya da yerel topluluk için sosyal projelerde 2-12 ay arasında gönüllü olarak çalışma imkanı veriyor.

 

Programa katılım gönüllü olduğu için çalışmalar karşılığında maaş benzeri bir ücret verilmezken gönüllülerin yiyecek, barınma, dil eğitimi, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım gibi ihtiyaçları program tarafından karşılanıyor. Ayrıca gönüllüler çalışmaları karşılığında cep harçlığı da alabiliyor.

 

Farklı kültürleri ve dilleri öğrenme fırsatını sunan bir program olan Avrupa Gönüllü Hizmeti'ne katılan gençlere gönüllü hizmet sonrasında yaygın eğitim sürecini belgeleyen YOUTHPASS sertifikası veriliyor.

Avrupa Gönüllü Hizmeti ile ilgili detaylı bilgiye Ulusal Ajansın sitesinden eylem 2 ile ilgili dokümanlarda ulaşılabilir. Üniversitemiz öğrencileri Avrupa Gönüllü Hizmeti ile ilgili başvuruları için Uluslararası İlişkiler Ofisinin Gençlik Programlarından sorumlu Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Özel ([email protected]) ile iletişime geçebilirler.

 

Akreditasyon ile ilgili detaylara

http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=76000983434 

adresinden ulaşılabilir. 

Niğde Üniversitesi Artık Uluslararası Bir Üniversite TIKLAYIN




Editör: TE Bilişim