Niğde Üniversitesi Sabiha Şahenk Merkez Kütüphanesinden yararlanan kişi sayısı 6 yılda yüzde 701 artarak 25 binden, 203 bine ulaştı. Kütüphane, aynı dönemde basılı yayın sayısını da yaklaşık 2 kat artırarak 25 binden 49 bine yükseltti. 

Son yıllarda her alanda yaşadığı büyük değişim ve gelişimi kütüphane hizmetlerine de yansıtan Niğde Üniversitesi, Sabiha Şahenk Merkez Kütüphanesinin kaynak ve kullanıcı sayısını önemli derecede artırdı.

İçerisinde yer alan sergi salonu, kafeterya, multi medya salonu, konferans salonu, grup çalışma odası, tek kişilik çalışma karelleri, internet erişim alanı ve geniş okuma salonları ile Türkiye'nin en donanımlı ve modern üniversite kütüphaneleri arasında yer alan Niğde Üniversitesi Sabiha Şahenk Merkez Kütüphanesi, sahip olduğu 5 bin 561 metrekare kapalı alanı ve 634 kişiye aynı anda hizmet verebilen oturma kapasitesiyle kullanıcıların büyük beğenisini kazanıyor.

Niğde Üniversitesi Merkez Yerleşkesi içerisinde yer alan ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılında hafta içi her gün 08.00 ile 24.00, hafta sonları ise 10.00 ile 22.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphane, koleksiyonunda bulunan 62 adet yayın veri tabanı, 69 bin 355 e-dergi, 250 bin e-kitap, 2 milyon 700 bin e-tez, bin 718 basılı tez, 3 bin 228 ciltli dergi, 44 bin 854 basılı kitap ve 207 adet görsel-işitsel yayınla kullanıcılarına hizmet veriyor.

Kütüphanede okuyucular Self-Check (Otomatik Kitap Ödünç Verme) cihazını kullanarak ödünç kitap alıp verme işlemlerini kendileri yapabiliyor. Akademisyenlerin öğrencileriyle birlikte tam teşekküllü grup çalışma odalarından randevu alarak proje çalışmalarını ya da derslerini yürütebildikleri kütüphanede sınav zamanlarına denk gelmeyecek şekilde sinema filmi gösterimleri de yapılıyor.

Kütüphane hizmetlerinin üniversitenin niteliği ve yeterliliği ile ilgili önemli bir gösterge olduğunu ifade eden Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Sabiha Şahenk Merkez Kütüphanesinin tüm öğrencilerin kolaylıkla erişebileceği, donanımlı ve oldukça modern bir şekilde oluşturulduğunu söyledi. Kütüphanenin geliştirilmesini büyük bir gereklilik olarak gördüklerini ve bu doğrultuda adımlar attıklarını dile getiren Rektör Görür, “Üniversitelerin kalkınması ve gelişmesinde kütüphanelerin önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle son 6 yılda kaynak sayımızda önemli bir artış gerçekleştirdik. Bununla birlikte kullanıcı sayımızda büyük bir artış gösterdi” dedi.

Editör: TE Bilişim