Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Prof. Dr. Songül Karahasanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa; Rektör Yardımcı Prof. Dr. Murat Alp, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Müziğin bize tarihi kısacası bir bütünü anlattığını ifade ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Songül Karahasanoğlu müziğin tanımı, müzik bilimi tarihi ve müzik bilimi çalışmalarının nasıl başladığı konuları hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Müzik Biliminin kökenlerine de vurgu yapan Prof. Dr. Karahasanoğlu, 18.yüzyılda matematikçi ve fizikçilerin akustik ve ses fiziği çalışmaları, fizyolog ve psikologların ise 19 yüzyılda duyma psikolojisi çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans sonunda konuşmacı Prof. Dr. Songül Karahasanoğlu’na, Niğde Üniversitesi Rektör YardımcıProf. Dr. Murat Alp tarafından teşekkür belgesi takdim edilirken, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural da çiçek takdimi yaptı.


Editör: TE Bilişim