Niğde Üniversitesi  etik kavramının bilimsel araştırmalar, üniversite eğitimi ve toplum açısından önemine değinen “Üniversiteler, Etik Eğitimi ve Etik Kurulları” konulu bir konferans düzenledi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Etiği ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nesrin Çobanoğlu tarafından verilen konferansa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Niğde Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Doç. Dr. Nesrin Çobanoğlu konuşmasına ulusal ve uluslararası pek çok toplantıda Niğde Üniversitesi ismiyle karşılaştığını ve Niğde Üniversitesi’nin geleceğinin çok parlak olduğunu düşündüğünü söyleyerek başladı. Çobanoğlu ilk olarak Etik kavramının günümüzdeki konumuna ve bir dönem Türkiye’de çok tartışıldığına değindi.
Çobanoğlu “Etiğin yaptırımları hukukun yaptırımları ile örtüşür. Ama bazen etiğin yaptırımları hukukun yaptırımlarından çok daha ağır olabilir. Etiğin yaptırımları sosyal bir yaptırımdır. Ona dayanmak daha güç olabilir” diyerek etik kavramının sosyal sorumluluk anlamında da çok önem verilmesi gereken bir kavram olduğunu vurguladı.
Konuşmasının sonunda bütün bilimsel araştırmaların başlatılmasında ve yürütülmesinde önce araştırmacılara sonra da etik kurullarına büyük bir sorumluluk düştüğünü söyleyen Çobanoğlu, üniversite eğitiminde de etiğe önem verilmesi gerektiğini belirtti. 
Konferansın sonunda izleyiciler tarafından sorulan soruları cevaplandıran Doç. Dr. Nesrin Çobanoğlu’na Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından plaket takdim edildi.


Editör: TE Bilişim