Niğde Ünivesitesi  2015-2016 eğitim öğretim yılında Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu’ndan mezun olan 78 hemşire ve 49 ebe için Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te “Ant İçme” töreni düzenledi.



Büyük bir katılımın olduğu törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreterimiz Batuhan Taşdurmaz, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semra Kocaöz, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tuncay Candan, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp, akademik ve idari personel, davetliler ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitiminin hazırladığı Müzik Dinletisi ile devam etti.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan yüksekokul birincisi hemşirelik bölümü öğrencisi Gülay Durukan konuşmasına 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Hemşirelik ve Ebelik bölümü Ant İçme” törenine hoş geldiniz diyerek başladı.

“Dört yıllık zorlu bir eğitim döneminden sonra elde ettiğimiz başarımızı kutladığımız, Meslek Andı’mızı okuyarak mesleğimize emin adımlarla başladığımız bu günde bizi yalnız bırakmadığınız ve sevincimizi paylaştığınız için hepinize şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.
 Dört yılda aldığımız eğitimler bizi sadece Hemşirelik ve Ebelik mesleğine hazırlamadı. Aynı zamanda hayata da hazırladı. Değerli hocalarımız bizlere sadece hemşirelik ve ebelik mesleğinin rollerini, sorumluluklarını, mesleki bilgi-becerileri değil,  bizlere insan olmayı, insana değer vermeyi, hastalarımıza kalpten bakım vermeyi, çalışkan olmayı, kendimize güvenmeyi, mesleğimizi savunmayı da öğretti. Huzurlarınızda değerli hocalarımıza, bizlere verdikleri bu değerli bilgileri unutmayacağımıza, mesleğimizi en iyi şekilde yapacağımıza, mesleğimizin hak ettiği yerde olması için çaba göstereceğimize arkadaşlarım ve şahsım adıma söz veriyor ve teşekkür ediyorum.

Hocalarımızın yanı sıra, bizlere bu nitelikli eğitim öğretim ortamını sağlayan, her zaman yanımızda olan, bize destek olan rektörümüz Sayın Prof. Dr. Adnan Görür’e ve rektör yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bizi bu güne getiren ve her daim yanımızda olan, bizden maddi, manevi destekleri esirgemeyen ailelerimize çok teşekkür ediyorum.Biz ülkemizin, milletimizin geleceği ve aydınlık yüzü olacağız. Gösterdiğimiz gayret ve çaba sayesinde buradayız. Unutmayalım ki bu gayret ve çabanın daha fazlası bizleri bekliyor. Bu gün burada olmaktan ne kadar mutlu olsanız da öğünseniz de hakkınız. Tüm arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle kutluyor, her anımı değerli kılan yakın arkadaşlarıma teşekkür ediyor, mutluluk sağlık ve başarı dileklerimi sunuyorum” dedi.
Gülay Durukan’ın konuşmasının ardından Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semra Kocaöz kürsüye çıktı.

“Yüksekokulumuz 18 yıldır hemşirelik ve ebelik bölümünün eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Yüksekokulumuz hemşirelik bölümünde bir doçent, üç yardımcı doçent, yedi öğretim görevlisi ve ebelik bölümünde bir yardımcı doçent ve iki araştırma görevlisi bulunmaktadır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında bu öğretim kadrosuyla, Yüksekokulumuzda 418 hemşirelik ve 224 ebelik olmak üzere toplam 642 öğrenci öğrenim görmüştür. Ayrıca okulumuzda sağlık yönetimi, sosyal hizmet ve çocuk gelişimi bölümleri bulunmakta olup, akademik kadrolar tamamlandıktan sonra bu bölümlerde de aktif öğrenime devam edilecektir. Diğer üniversitelerde yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam etmekte olan hemşirelikte 6, ebelikte 3, sağlık yönetiminde 3, çocuk gelişiminde 2, sosyal hizmet bölümünde 3 araştırma görevlimizle akademik kadromuzun ileride daha fazla güçleneceğini düşünmekteyiz.
Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulunun açıldığı günden itibaren bilimsel, teknolojik ve sosyal değişimleri yakından izleyen, uluslararası düzeyde mesleki bilgi ve beceri birikimine sahip, multidisipliner işbirliği ve ekip çalışmasını benimseyen, toplumun sağlığını ve yaşam kalitesini yükseltmeyi amaç edinen, evrensel insani ve kültürel değerlere saygılı, araştırmacı, problem çözme yeteneğine sahip, eleştirel düşünebilen ve mesleki etik kodlarına bağlı profesyoneller yetiştirmek misyonuyla hareket etmekte olduğunu ifade eden Doç. Dr. Semra Kocaöz; “Bu misyon doğrultusunda Yüksekokulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında 78 hemşirelik ve 49 ebelik bölümünden öğrencimiz mezun olabilecek konumdadır. Mezun olabilecek konumda olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.  Bu başarıda öğretim elemanlarımız kadar emeği olan siz veliler, öğrencilerimizin öğrenim hayatları boyunca onlara özveriniz ve emeğinizle destek oldunuz. Sizlerin emekleri, öğrencilerimizin mezuniyetiyle ve başarılarıyla anlam bulacaktır.

Sözlerime son vermeden önce; Bizlerden her türlü konuda desteğini ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’e ve Üniversitemiz Rektör yardımcılarına, öğrencilerimizin eğitim öğretimine katkıda bulunan tüm öğretim elemanlarımıza ve idari personelimize, Öğrencilerimizin staj ve uygulamaları esnasında bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, onların çalışanlarına ve özellikle hemşire ve ebe meslektaşlarımıza, Öğrencilerimizden her türlü desteğini esirgemeyen ailelerine, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum " diyerek tamamladı.

Program, Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür ’ün konuşmalarıyla devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür; “Bilim ve teknoloji alanlarında rekabet gücüne sahip bir üniversite olma’’ vizyonuyla hareket eden Niğde Üniversitesi, çeyrek asra yaklaşan geçmişinden edindiği deneyim ve mensuplarından aldığı güçle her geçen gün büyümekte ve gelişmektedir. Belirlenen hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerleyişini sürdürmektedir” dedi.

Rektörümüz konuşmasını; “Çocuklarınızın en mutlu günlerinden birini yaşamak üzere katıldığınız bu tören, emeklerinizin ve fedakârlıklarınızın ne kadar önemli olduğu anlamına da gelmektedir. Çocuklarınızın yetişmesinde gösterdiğiniz gayret ve fedakârlıklarınızdan dolayı sizlere ülkemiz ve milletimiz adına teşekkür ediyor, Hepiniz ayrı ayrı kutluyorum.

Ülkemizi ve milletimize faydalı birer birey olarak yetişmeniz adına her türlü fedakârlığı gösteren aileleriniz ve nitelikli bir eğitim almanız için gece gündüz çalışan hocalarınızın emeklerini boşa çıkarmayacağınıza, edindiğiniz bilgilerle topluma fayda sağlayan bir meslek bilinci ve etiğiyle hareket edeceğinize inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle ant içme töreninizin meslek hayatınızda ortaya koyacağınız başarılara ilk adım olmasını temenni ediyoruz" diyerek sonlandırdı.

Tören önce Hemşirelik Bölümü sonra Ebelik Bölümü öğrencilerinin sahneye çıkmasıyla devam etti. Mezun öğrencilerin Ebelik ve Hemşirelik andını okumalarının ardından mezun öğrencilere belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp, Genel Sekreterimiz Batuhan Taşdurmaz, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semra Kocaöz, ve diğer öğretim elemanları verdi.
Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezun öğrencileri son olarak keplerini fırlatıp yeni bir yaşama adım attı.



 
Editör: TE Bilişim