Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından hazırlanan  “E-Ticaret Nereye Gidiyor? Dün, Bugün Yarın” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salon’unda gerçekleştirildi.


E-Ticaret ve E-Pazarlama Web Projesi Kurucu Ortağı ve Kidycity.Com Pazarlama Müdürü Aslı Dede’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Doğan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Dünyada internetin nerede ve ne zaman başladığını anlatarak konuşmasına başlayan Dede, İnternetin Amerikan Federal Savunma Bakanlığı’nın yaptığı araştırmalar sonucu kullanılmaya başlandığını ve internetin amacının savaş durumunda bilgilere ulaşabilmek, haberleşmenin sürmesini sağlamak olduğunu da söyledi. Ayrıca 70’li yıllarda bu teknolojinin Amerikan Üniversitelerinin kullanımına açıldığını da belirtti.

Konuşmasının devamında dünyada 1,5 milyar kişinin internet kullandığını ve Türkiye’de e-ticaret işlem hacminin arttığını söyleyen Dede, internetin ticarete getirdiği avantajlar ve e-ticaret modelleri hakkında da bilgiler verdi.

Konferans soru cevap bölümünün ardından konuşmacı E-Ticaret ve E-Pazarlama Web Projesi Kurucu Ortağı ve Kidycity.Com Pazarlama Müdürü Aslı Dede’ye, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Doğan’ın plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.







Editör: TE Bilişim