Niğde Üniversitesi’nde   “Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyeleri ile Göreve Yeni Başlayan Akademik Personel” için tören düzenledi.


Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, dekanlar, müdürler, öğretim elemanları, idari personel, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende üniversitemiz görüntülerinden oluşan film gösterimi yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Üniversitelerin toplumsal dinamikleri harekete geçiren itici güç niteliğinde olduğunu belirterek bu itici gücün en önemli unsurunun da bilgi üretiminin merkezinde yer alan akademisyenler olduğunu söyledi. Toplumsal kalkınmanın ve ülke gelişiminin gerçekleşmesinde en büyük sorumluluğun akademisyenlerin üzerine düştüğünü ifade eden Rektör Görür, "Üniversitelerimizin toplumla güçlü bağları olan, uluslararası niteliklere sahip, küresel bilgi rekabetine katılabilen, toplumun beklentilerini karşılayan ve dünyaya açık eğitim kurumları haline gelmesini sağlamak ancak nitelikli akademik personelle mümkün olur. Bu yönüyle, 20 yıl önce müstakil bir üniversite olarak eğitim öğretim hayatına başlayan Üniversitemiz, kısa sürede rüştünü ispatlayarak ülkemiz üniversiteleri arasında kendine önemli bir yer edinmeyi başarabilmiştir" dedi.

Niğde Üniversitesi'nin istikrarlı bir büyüme sürecinden ve son yıllarda yakaladığı ivmenin ardından 3 enstitü, 7 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 2 araştırma ve uygulama merkezi, 4 bölüm başkanlığı ve 1 sürekli eğitim merkezi ile eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Üniversite bünyesinde, 321’i öğretim üyesi olmak üzere toplam 742 öğretim elemanın görev yaptığını söyledi.

Niğde Üniversite’sinin  2006 yılında bünyesinden Aksaray Üniversitesi’ni çıkararak ikiye bölünmesinden dolayı ciddi bir gerileme yaşadığını hatırlatan Rektör Görür, bölünmeden  dolayı birkaç yıl öncesine kadar 20’yi bulmayan profesör sayısının bugün 38’e, 20 civarında olan doçent sayısının 70’e, 180’i geçmeyen yardımcı doçent sayısının ise  213’e çıktığını ifade etti.

Her şehirde en az bir üniversite bulunmasına ve Niğde’nin sosyal şartlarının kısıtlı olmasına rağmen öğretim üyesi sayısındaki artışın azımsanmayacak oranda olduğunu söyleyen Rektör Görür, "Tabi ki bu durum yeterli değildir ve eksiklikler vardır. Ancak son birkaç yılda katedilen mesafenin, geleceğe dair umut verdiğini söyleyebiliriz. Üniversitemiz bugün gelinen noktada, fiziksel sorunlarını aşmış, bilimsel araştırmalarda önemli mesafeler kat etmiş, birçok köklü üniversitenin uygulamakta zorlandığı Bologna sürecini sizlerin özverili çalışmalarıyla kolayca uygulamaya koyarak Diploma Eki Etiketi ile ödüllendirilmiş, eğitimde çağdaş yapıyı kurmuş, kentle işbirliğinde son derece esnek bir yapı oluşturarak toplumsal sorunlara duyarlı hale gelmiştir. Bundan sonraki süreci iyi planlamamız ve doğru adımlar atmamız gerekmektedir. Gerçekçi ve doğru hedefler belirlemek üniversitemize sağlayacağımız kazanımları arttıracaktır. Bu bağlamda, kurumsal niteliklere sahip, 20 yılını geride bırakmış bir üniversite olarak üretilen bilginin toplumsal faydaya dönüşmesi temel hedefimiz olmalıdır. Eğitim öğretim stratejilerini yaşadığımız çağın, iş dünyasının ve toplumun ihtiyaçlarına göre düzenli olarak güncellemeliyiz. Eğitim öğretim sürecine iş dünyasını dâhil etmeli, sanayi kuruluşlarıyla yürütülen ortak projeleri arttırmalı ve öğrencilerimizin bu projelerde doğrudan görev almalarını sağlamalıyız. Üniversitemizi her yönüyle bulunduğu konumdan daha ileri taşımak için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek zorundayız. Bu zorunluluğun, ülkemiz ve milletimiz adına üzerimize düşen vicdani bir görev olduğunu unutmamalıyız " dedi.

Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyeleri ile Göreve Yeni Başlayan Akademik Personel için düzenlenen törenin titrlerdeki değişikliğin herkese ilan edilmesi anlamına geldiği kadar Niğde Üniversitesi mensubiyet şuurunun da ifadesi olduğunu belirten Rektör Görür konuşmasına, "Gittikçe artan ve ağırlaşan görevinizi bugünden sonra Niğde Üniversitesi mensubu olma bilinci içerisinde layıkıyla yerine getireceğinize inanıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diyerek son verdi.

Rektör Görür’ün konuşmasının ardından 30 Mart 2012 tarihinden itibaren Üniversitemizde öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman ve uzman kadrolarında göreve başlayan öğretim elemanlarının isimleri okunarak projeksiyon ile salonda bulunan perdeye yansıtıldı.

Profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanına yükseltilen ve atanan öğretim üyelerine cübbe giydirilmesi ve belge takdimi ile devam eden törende Profesörlüğe yükseltilen ve atanan  öğretim üyelerine cübbelerini Rektör Prof. Dr. Adnan Görür giydirdi.

Doçentliğe atanan öğretim üyelerine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak cübbe giydirirken, yardımcı doçentliğe atanan  öğretim üyelerine ise üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Doğan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ercüment Erman tarafından cübbeleri  giydirildi.

Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyelerine cübbelerinin giydirilmesi ve belgelerinin takdiminin ardından emekli olan Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Hüseyin Yürük'e, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür hizmetleri için teşekkür ederek plaket takdim etti.

Toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona eren törenin ardından kokteyl verildi.




Editör: TE Bilişim