Basın mensupları ile İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Başkan Erhan Adem, üniversiteye ayrılan kontenjanın sadece yüzde 50’sinin dolduğunu söyledi.

Başkan Adem, konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise şu şekilde devam etti: ‘‘ÖSYM tarafından açıklanan genel yerleştirme bilgilerine göre üniversiteye ayrılan 2850 öğrencilik yeni kontenjanın yalnızca 1601’i dolmuştur. Doluluk oranı yüzde 50’yi ancak geçmektedir. Sağlık ve eğitim ile ilgili bölümler hariç açık olan bölümlerin kontenjanlarında boşluklar görülmektedir. Tarım bilimleri, mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,  Fen Edebiyat Fakültelerine yönelik ilgisizlik çarpıcı düzeydedir. Bazı bölümleri öğrenciler tercih bile etmemiştir. Üniversite tercihlerinde etkili olan bir diğer konu  şehirler ile ilgilidir. Büyük ve orta büyüklükteki birçok şehrimiz kendilerine ayrılan kontenjanları doldurmakta fazla sorun yaşamamaktadır. Buna rağmen başta Ankara ve İzmir, Mersin, Adana , Antalya, İstanbul, Eskişehir olmak üzere köklü üniversiteleri ve imkanları olan şehirler öğrencileri kendilerine çekmek için çeşitli politikaları üretmekte, zaten cazip olan şehirlerini öğrenciler için daha da cazip kılmaya çalışmaktadırlar. Küçük bir il olmamız ve kamu yatırımlarından yeterli payı alamayan şehrimizde 30. yılını kutlamaya hazırlanan bir üniversiteye sahip olmamız bir şanstır.’’ dedi

ŞEHRİ CAZİP KILACAK ÖĞRENCİ ÇEKECEK POLİTİKALARIN GELİŞTİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR

 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin öğretim elemanı kadrosu kendi büyüklüğündeki birçok ile kıyaslandığında zengin gözükmekte olduğunu ifade eden Başkan Adem, ‘‘Yurt olanakları da nispeten yeterli düzeydedir. Bu avantajlara karşın yeni öğrenci kazanmakta güçlük çekilmektedir. Çünkü öğrenci sosyal aktivitesi yüksek, boş zamanlarını çok kaliteli geçireceği ve rahat yaşayacağı şehir olsun ister. Şehri cazip kılacak, öğrenci çekecek politikaların geliştirilmesi gerekmektedir.  Burs olanaklarının geliştirilmesi, gençler için sosyal imkanların yaratılması gerekmektedir.  Üniversite önünde çorba dağıtmak ile öğrenciyi şehrimize çekemezsiniz.  Öğrenci ve öğretim elemanlarının kültürel ve sosyal isteklerini göz ardı eden, şehirde özgür bir ortam yaratmayan mevcut yönetim sınıfta kalmıştır. Öğrenci sayısının azalmasından kaynaklanan ekonomik kayıbın sorumlusu genel ve yerel yönetimdir.’’ Diye konuştu.

NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı

Editör: TE Bilişim