Niğde Üniversitesi 19. mezunlarını muhteşem bir törenle uğurladı. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesinin 50 binden fazla mezunuyla Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yerini aldığını söyledi.




Üniversite kampüsünde yapılan mezuniyet törenine Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Süreyya Güler. Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Askerlik Şube Başkanı Kadir Okyay, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Akademik personel, öğrenciler ve veliler katıldı.

Mezuniyet Töreni 2013 Fotoğrafları 1.Kısım



Törene çevre illerden yüzlerce öğrenci yakını geldi. Aileler çocuklarının özel gününü izlemekten mutluluk duydular. Niğde'de havanın çok sıcak olmasından dolayı akşam saatleri olmasına rağmen sıcaktan zor anlar yaşadılar. 

Mezuniyet Töreni 2013 Fotoğrafları 2.Kısım


Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hanım Sağlık Yüksekokulu Birincisi Kevser Kılıçkaya, mezun öğrenciler adına konuşma yaptı. Kılıçkaya; “Üniversitemiz büyük bir emeğin, inancın ve özenin eseridir. Bizim için eğitim hayatımızın en önemli basamağı Niğde Üniversitesi olmuştur. Çünkü seçtiğimiz meslekte başarılı olmanın anahtarı bize üniversitemizde verilmiştir” dedi.

Törende bir konuşma yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür “

Üniversitelerin en büyük görevi üretmektir; bilgi üretmek, teknoloji üretmek, hizmet üretmek, mutluluk ve huzur üretmek… Bu yolla, üretken Türkiye'nin oluşumuna katkı sağlamaktır. Üretilen, ülkemizin yaşamıdır; eskiye karşı yeninin, karanlığa karşı aydınlığın, bir başka deyişle muasır medeniyetler arasında yerini almış uygar ve güçlü Türkiye’nin üretilmesidir.

Ülkelerin çağdaşlık yarışındaki konumunu, nitelikli ve yetkin bir eğitim anlayışıyla şekillenen insan gücü ve bu gücün toplum yaşamına yansıması belirlemektedir. Sorumlu ve nitelikli bireyler olarak yetiştirdiğimiz gençlerimizin mezuniyet sonrası toplumsal yaşamda etkin şekilde yer almaları, sevgi ve dostluk duygularıyla dolu, uzlaşmacı, üretken, paylaşımcı, mutlu ve huzurlu bir toplum yaratılmasına ön ayak olacaktır. Bunun için herkes gerekli hassasiyeti göstererek içinde bulunduğumuz huzur ve güven ortamını sarsacak nitelikteki çatışmalardan uzak durmalı, huzur ve sükûnetin bozulmasını isteyenlerin amaçlarına hizmet etmekten kaçınmalıdır.

Şüphesiz, mezuniyet törenleri, eğitim kurumları için en özel günlerdir. Niğde Üniversitesi olarak bu yıl 19.sunu gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenini bizler için anlamlı ve özel kılan bir başka sebep de Üniversitemizin kuruluşunun 21. Yılını yaşıyor olmamız, yani 20 yıl psikolojik sınırını geride bırakmamızdır.

Tıpkı bir çocuğun büyütülmesi gibi büyük fedakârlıklar gerektiren bir süreçten geçerek bugün ürettiği bilgiyi teknolojiye dönüştürme noktasına ulaşan Üniversitemiz, son derece zor dönemlerden geçerek büyük bir gurur ve onurla 20. Yılı geride bırakmıştır. 

1992 yılında kurulduğu zaman rektörüyle birlikte 4’ü öğretim üyesi olmak üzere toplam 80 öğretim elemanına sahip olan Üniversitemiz, bugün 330’u öğretim üyesi olmak üzere, toplam 750’ye yaklaşan öğretim elemanı, 10 bin iken son dört yılda %80’lik artışla 18 bini geçen öğrenci sayısı ve 50 binden fazla mezunuyla ülkemizin önemli üniversiteleri arasında yerini almıştır.”dedi.

Öğrencilere  de seslenen Prof. Dr. Adnan Görür,  “ “ Ülkemize ve milletimize faydalı birer birey olarak yetişmeniz adına her türlü fedakârlığı gösteren ailelerinizin ve nitelikli bir eğitim almanız için gece gündüz çalışan hocalarınızın emeklerini boşa çıkarmayacağınıza, edindiğiniz bilgilerle topluma fayda sağlayan bir meslek bilinciyle hareket edeceğinize, ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak ve lider ülke yapma yolunda yılmadan yorulmadan çalışarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet koruyup yaşatacağınıza ve size duyulan güvene layık olacağınıza inancımız tamdır. Yaşamınızın bundan sonraki kısmında bir arada bulunamasak da gönlümüzün sizlerle beraber olduğunu unutmayın. Niğde’yi ve Niğde Üniversitesini asla unutmayın. Yaşayın ve yaşatın. Her zaman rahmetle ve şükranla andığımız atalarımızın, şehitlerimizin ve minnetle andığımız gazilerimizin büyük bedeller ödeyerek ortaya koydukları ve bizlere emanet ettikleri tüm değerleri gelecek kuşaklara eksiksiz teslim etmekten sorumlu olduğunuzu da asla unutmayın. Bu duygu ve düşüncelerle mezuniyetinizin kutlu, gönlünüzün mutlu, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum. “dedi.

 

Törende Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Meslek Yüzkes Okulu Mezunu Kevser Kılıçkaya’da öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Kılıçkaya konuşmasında “Üniversitemiz büyük bir emeğin, inancın ve özenin eseridir. Bizim için eğitim hayatımızın en önemli basamağı Niğde Üniversitesi olmuştur. Çünkü seçtiğimiz meslekte başarılı olmanın anahtarı bize üniversitemizde verilmiştir.

Hepimiz yıllar önce birbirimizi hiç tanımadan bir araya geldik. O kadar güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kurduk ki şimdi sizlerden ayrılmayı düşünmek bile çok acı… 4 yıl geçirdik birlikte zaman hiç geçmek bilmiyor gibi gelse de ayrılık vakti geldi işte… Eminim hepiniz çok iyi işlere imza atacak ve çok iyi yerlerde olacaksınız. Hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum.Şunu söylemek istiyorum; “insanı yaşlandıran yıllar değil, gerçekleştiremediği hayalleridir” hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz dileğiyle. Bizden hiçbir emeğini esirgemeyen değerli hocalarıma, fedakâr ailelerimize ve bugün burada bulunup mutluluğumuza eşlik eden herkese Niğde Üniversitesi mezunları adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”dedi.



Niğde Valisi Alim Barut, mezun olan öğrencilerin Türkiye’yi önemli yerlerde temsil edeceğini ve daha ileri seviyelere taşıyacağını belirterek, geleceğin teminatının öğrenciler olduğunu söyledi.

Vali Barut; “Niğde Üniversitesi mezunu olduğunu öğrencisi olmaktan çıkmak mümkün değildir. Sizler Niğde’nin gönül defterinde her zaman olacaksınız. Öğrencilerimizin bu bilinçte olmasını istiyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz Türkiye’yi önemli yerlerde temsil edecekler ve daha ileri seviyelere taşıyacaklardır. Öğrenciler milletin geleceğinin teminatıdır” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fakülte ve bölümlerde dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomaları verildi.

Fakülte birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmalarının ardından mezun olan bütün öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadılar.

Mezuniyet Töreninden ilginç görüntüler için aşağıdaki butona  TIKLAYIN



Haber - Foto : Selim GÖKEL  -   Erdal GÜÇER 




































Editör: TE Bilişim