11-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Niğde Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor. Festival kapsamında gerçekleştirilen Türk Dünyası Öğrencileri Kısa Film Yarışması sonuçları açıklandı. 

Niğde Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo ve TV Programcılığı Programı tarafından düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bu yıl ikincisi yapılan kısa film festivali, uluslararası çerçevede gerçekleştiriliyor.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün Onursal Başkan, Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp’in de İdare Kurulu Başkanı olduğu festivalin Düzenleme Kurulu Başkanlığı’nı ve Yönetmenliği’ni Öğr. Gör. Lokman Zor üstlendi. Festival Yürütme Kurulu’nda ise Radyo TV Programcılığı ile Radyo TV Teknolojileri programlarının öğretim elemanları görev aldı.

Niğde Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında 5 gün boyunca çok sayıda panel, söyleşi ve atölye çalışmasının yanı sıra Türk Dünyası’nın çeşitli ülkelerinden film örnekleri ve kısa film yarışmasına gönderilen kısa filmlerin gösterimleri yapılacak. Film gösterimleri de dahil olmak üzere tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu festival, öğrencilerin yanı sıra halkın katılımına da açık olacak.

Diğer kısa film festivallerinden farklı olarak Türk Dünyasına ve Türk Dünyası öğrencilerine hitap eden tek festival olan Niğde Üniversitesi Kısa Film Festivali kapsamında, “Türk Dünyası Öğrencileri Kısa Film Yarışması” adıyla bir de kısa film yarışması düzenlendi. İki aşamalı olarak yapılan yarışma değerlendirmesinde ilk önce gönderilen filmler Öğr. Gör. Lokman ZOR, Öğr. Gör. Memduh Yağmur, Öğr. Gör. Ebru Kangal Erdem, Öğr. Gör Gülsüm Göktürk, Öğr. Gör. Melek Atalay ve Öğr. Gör. Erdem Çiltaş’tan oluşan Ön Seçici Kurul tarafından değerlendirildi. Ön elemeyi geçen 20 kısa film, nihai kararı belirlemek üzere Seçici Kurul üyelerine gönderildi.

Türk Dünyası Öğrencileri Kısa Film Yarışması Seçici Kurulu’nda Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zahur Mükerrem,  Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aytekin Can, Mersin Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gürhan Topçu, Kırıkkale Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kılıç, Sinema EleştirmeniYazar İhsan Kabil, Yönetmen Ayhan Özen ve Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Stambulbek Mambetaliyev yer aldı.

Bu yıl geçen yıla göre daha fazla katılımın söz konusu olduğu Türk Dünyası Öğrencileri Kısa Film Yarışması’nda Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve Türk dünyasından gelen çok sayıda kısa film yarıştı.

Ön Seçici Kurul ve Seçici Kurul tarafından birçok kriter göz önünde tutularak yapılan değerlendirmeye göre 2015 yılı Türk Dünyası Öğrencileri Kısa Film Yarışması şu şekilde sonuçlandı:

 

Değerlendirme

Filmin Adı

Yönetmeni

Üniversitesi

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Allı Yeşilli

Seyit Mehmet Yıldız

Marmara Üniversitesi

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Bağ

Oğuz Bulut

Mersin Üniversitesi

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

Heybe

M. Kemal Açıkyol

Selçuk Üniversitesi

MANSİYON

Yedi

Karash Janyshov

Kırgızistan Manas Üniversitesi

MANSİYON

Kurban

Ramazan Cihat Özen

İstanbul Şehir Üniversitesi

MANSİYON

Gammaz Yürek

Ferhat Eren

İstanbul Üniversitesi

MANSİYON

Ben İnsanım

Ahmet Korkmaz

Niğde Üniversitesi

 

Dereceye giren filmlerin yönetmenlerine başarı belgesi ve para ödülü verilecek. Yarışmanın para ödülleri ise şu şekilde: Birincilik Ödülü 2 bin 500 TL, İkincilik Ödülü  2 bin TL, Üçüncülük Ödülü ise bin 500 TL.

Niğde Üniversitesi Kısa Film Festivali Türk Dünyası Öğrencileri Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni 15 Mayıs 2015 Cuma günü yapılacak.


Editör: TE Bilişim