Niğde Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi kurulması sürecinin iki ay içerisinde somutlaşmasını beklediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, eskiden açık ama öğrencisi olmayan 7 Fakültede eğitim ve öğretim çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.
 
Üniversitelerinde öğrenci almayan Fakülte kalmadığına vurgu yapan Prof. Dr. Görür, önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde öğrenci mevcutlarının 20 Bin 600’den 25 Bine erişeceğinin altını çizdi.
 
Bazı bölümlere hoca bulamadıklarına değinen Prof. Dr. Görür, Türk Musikisi Devlet Konservatuarına öğretim üyesi alma sürecini başlattıklarını vurguladı; “Üniversitemiz büyümesini sürdürüyor. Kentin sıkıntılara hazırlıklı olması lazım” şeklinde konuştu.
 
Niğde Üniversitesi ü Prof. Dr. Adnan Görür, halen 20 Bin 600 öğrenci mevcudu bulunan Niğde Üniversitesinin önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde 25 Bin öğrenci mevcudunu aşabileceğini söyledi.
 
Üniversite bünyesinde yeni Fakülte ve Yüksekokulları kazandırmak konusunda gösterdikleri çabaları kesintisiz sürdürdüklerini belirten Prof. Dr. Görür, İlahiyat Fakültesinin kurulması konusunda aldıkları Senato kararının Eylül 2013 ayı içerisinde Yükseköğretim Kurumunca Milli Eğitim Bakanlığına intikal ettirildiğini hatırlattı.


Süreci Takip Ediyoruz
 
Süreci yakından takip ettiklerine değinen Prof. Dr. Görür, Milli Eğitim Bakanlığının Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığından olumlu görüşler alması halinde bu görüşlerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığınca Bakanlar Kuruluna sunacağını, Bakanlar Kurulundan karar çıktıktan sonra kuruluş çalışmalarının başlayacağını belirtti.
 
İki Ay İçinde Sonuçlanır
 
İlahiyat Fakültesinin kurulması sürecine ilişkin konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Görür; “Ümit ediyoruz ki, bir iki ay içerisinde bu iş sonuçlanır. Daha sonra tabi bunun kadrolarının çözülmesi lazım. Bunun yanında bina sorunun çözülmesi lazım” şeklinde konuştu.
 
Hayırseverlere İhtiyacımız Var
 
Bina sorunun çözülmesi, böyle bir ulvi Fakültenin yapımına Niğdeli hayırseverlerin desteğini beklediklerini vurgulayan Prof. Dr. Adnan Görür; “Niğdeli hayırseverler artık bu noktada mutlaka bize destek sağlayacaktır diye ümit ediyoruz” dedi.
 
Şehirden Destek Bekliyoruz
 
“Bu konuda gerekli hassasiyeti şehirden bekliyoruz” diyen Prof. Dr. Görür, konuşmasına devamla; “İnşallah, bu destek verilir ve onun beraberinde de Fakülteyle ilgili çalışmalar tamamlanıp bir an önce eğitime başlar” diye konuştu.
 
7 Fakültede Eğitim Öğretim Var
 
20 Yıllık kuruluş dönemi bulunan Niğde Üniversitesinin eskiden açık ama öğrencisi olmayan çok sayıda bölümüyle meşhur olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Görür; “Şu anda bunları Üniversite tamamıyla aştı.  7 Fakülte var. 7 Fakültenin tamamında eğitim yapılıyor” dedi. 
 
Öğrenci Alınamayan Fakülte Kalmadı
 
20 Yıldır açık olan Mimarlık Bölümüne bir türlü öğrenci alınamadığına dikkati çeken Prof. Dr. Görür; “Mimarlık bölümüne geçen yıl bu bölüme de öğrenci aldık. İletişim Fakültesini yeni açmıştık. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüne de öğrenci aldık. Yine Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesini biliyorsunuz iki bölümle eğitim öğretimine devam ediyor.  Zaten geriye kalan 4 Fakülte eski Fakülteler idi buradaki” şeklinde konuştu.
 
Türk Musikisi Devlet Konservatuarı
 
Üniversitelerinde 20 yıldır olmasına rağmen bir türlü faaliyete geçirilemeyen tek bir yer kaldığını hatırlatan Prof. Dr. Adnan Görür; “O da Türk Musikisi Devlet Konservatuarı. Şu an iki öğretim üyesi arkadaşımızı orada istihdam ettik. Bir üçüncüsü atama işlemleri devam ediyor. Onu da atadıktan sonra inşallah önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde Devlet Konservatuarına da öğrenci alarak Niğde Üniversitesinde artık açık olup da aktif olmayan hiçbir bölümü pasif durum bırakmamayı düşünüyoruz” dedi.
 
Avrupa Kredi Transfer Sistemi
 
“Eğer onu da başarırsak biz bu işi artık önemli oranda başarmış olacağız” diyen Prof. Dr. Görür, geçen sene “Bologna Süreci” kapsamında diploma eki etiketi aldıklarını, dolayısıyla Üniversitelerinin bu etiketle ödüllendirildiğine vurgu yaparak; “Bu senede “AKTS” etiketi dediğimiz “Avrupa Kredi Transfer Sistemi” ödülünü aldık” diye konuştu.
 
Gurur Verici Tablo
 
Niğde Üniversitesinin artık Uluslararası boyutta rüştünü ispatladığının altını çizen  Prof. Dr. Görür, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık Avrupa’nın her yerinde verdiği diploma geçerli olan ve geçerliliği diğer Ülkelerce kabul edilmiş olan bir Üniversite haline geldi. Bu da Niğde Üniversitesi için gurur verici bir durum.  Bunu da aslında medyanın özellikle göz ardı etmemesi gerektiğini düşünüyoruz.”
 
Elbirliğiyle Başardık
 
Uluslar arası alanda Üniversitelerinin rüştünü ispat etmesinin çok zor bir çalışma gerektirdiğine işaret eden Prof. Dr. Görür; “Üniversitenin top yekun mücadelesi gerektiren bir olaydı.  Her hocaya çok ağır yükler getirmişti. Çok şükür, onu da arkadaşların elbirliğiyle, çabalarıyla başardık. Bu yüzden emeği geçen bütün arkadaşlarımıza gerçekten çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Bazı Bölümlere Hoca Bulamıyoruz
 
Niğde Üniversitesinin iyi bir noktaya geldiğinin altını çizen Prof. Dr. Görür; “Bundan sonra da yine aynı şekilde devam edecektir, inşallah. Çok az bölüm kaldı artık açık olmayan. Tüm Fakülteler açık, ama açık olmayan, daha doğrusu öğrencisi olmayan birkaç bölümü de hoca bulamadığımız için açamıyoruz” şeklinde konuştu.
 
3-5 Yıl Sonra 25 Bini Aşarız
 
Niğde Üniversitesinin öğrenci mevcudunun 3-5 yıl içerisinde 25 Bini geçeceği düşüncesinde olduğunu belirten Prof. Dr. Görür; “Artık öyle zannediyorum 3-5 yıl içerisinde Üniversitede öğrenci sayısı da 25 Bini geçecek gibi duruyor. Ama şehrin buna hazırlıklı olması lazım” mesajını verdi. 
 
Sıkıntılara Hazır Olmalıyız
 
“Şehir eğer buna doğru bir şekilde hazırlanamazsa sıkıntılar baş gösteriyor” diyen Prof. Dr. Adnan Görür, sıkıntılara dikkati çekerken; “Biliyorsunuz, ciddi şekilde Yurt sorunu var. Sayın Valimiz bu konuda yardımcı olmaya çalışıyor.  Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Öğrenci Mevcudumuz 20 Bin 600
 
Niğde Üniversitesinde ilk lük görevine başladığı 2009 yılında 2014 eğitim öğretim yılı başlangıcında 20 Bin öğrenci tabanlı bir Üniversite dediğinde çok kimsenin ciddiye almadığına vurgu yapan Prof. Dr. Görür; “Ama gördük ki, bugün 20 Bin 600 noktasındayız.
 
Yani planladığımız her şey bire bir tuttu.  Hatta çok daha fazla olabilir” diye konuştu.
 
Fen Edebiyat Fakültesindeki bölümlerde Türkiye genelinde yaşanan sıkıntının Niğde Üniversitesinde de baş gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Görür; “Dolayısıyla orada bir eksilmeye rağmen biz hedefi fazlasıyla tutturduk” dedi.
 
 Prof. Dr. Görür; “Dolayısıyla bundan sonraki durumda da bugün yakalandığımız hazırsızlığa, hazır olmama durumuna, ileriki zamanda yaşamamız lazım. Yaşarsak ciddi şekilde büyürken küçülme demeyim, ama büyürken zararlı olan bir Üniversite haline dönüşmeyelim” diye konuştu. 
 
Kentin Geleceğe Hazır Olması Lazım
 
Niğde Üniversitesi ü Prof. Dr. Adnan Görür; “Onun için mutlaka gerek esnafın, gerek sanayinin, gerekse şehrin, artık geleceğe uygun şekilde hazır olması gerekiyor. İnşallah orada bir sıkıntı olmaz.  Bu fırsatı verdiğiniz için de size ve Hamle Gazetesine teşekkür ediyorum” dedi.



Editör: TE Bilişim