Niğde Üniversitesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 11 yeni programa öğrenci alacak.



Niğde Üniversitesi, Türkiye’de ilk defa açılacak olan programlarında yer aldığı 7 tanesi normal öğretim, 4 tanesi ise ikinci öğretim programına bu yıl ilk defa öğrenci alacak.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ilk defa öğrenci alacak yeni programlarının toplam kontenjanı 510 kişiden oluşuyor.

Niğde Üniversitesi’nde bu yıl eğitim öğretime açılacak olan programlardan 6 tanesi fakülte, 4 tanesi ise meslek yüksekokulu düzeyinde. Eğitim öğretime bu yıl açılacak olan Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi bünyesinde bu yıl ilk defa öğrenci alan ayrıca Türkiye’de de bir ilk olma özelliğini taşıyan 'Tarımsal Genetik Mühendisliği'ne 30 öğrenci alınacak. Bu fakültenin ilk defa öğrenci alınacak bir diğer programı olan 'Bitkisel Üretim ve Teknolojileri' programına da 30 öğrenci alınacak ayrıca bu fakülteyi tercih eden tüm öğrencilere Ayhan Şahenk Vakfı tarafından öğrenim görecekleri 5 yıl boyunca aylık 500 lira burs verilecek.

Niğde Üniversitesi bünyesinde bu yıl ilk defa öğrenci alınacak diğer programlarda üniversitenin oldukça iddialı olduğu programları arasında yer alıyor. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Gıda Mühendisliği ve Mimarlık gibi lisans programlarının yanı sıra Radyo Televizyon Programcılığı, İnşaat Teknolojisi, Yerel Yönetimler ve Pazarlama Niğde Üniversitesi’nin önlisans düzeyinde öğrenci alınacak diğer programları.

 

Editör: TE Bilişim