Niğde Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığının üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda satın aldığı araçlar üniversiteye getirilerek araç parkına dahil edildi. Öğrencilerin ve personelin ulaşım hizmetlerinde kullanılması amacıyla satın alınan otobüs ile birlikte Niğde Üniversitesi'nin sahip olduğu otobüs sayısı da 6'ya yükseldi.


Satın alınan araçları inceleyen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, 20 binin üzerine çıkan öğrenci sayısıyla birlikte ders kapsamında gerçekleştirilen şehir içi ve şehirlerarası teknik gezilerde büyük bir artış yaşandığını ayrıca üniversitelerarası müsabakalar ve öğrenci organizasyonları gibi etkinliklere katılan kafilelerin şehirlerarası ulaşımlarının daha güvenli ve daha konforlu bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla yeni araçlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Alınan otobüs ile birlikte araç filosuna takviye yapılmış olduğunu ifade eden Rektör Görür ayrıca üniversitemiz kampuslarında yürütülen çalışmalar ve taşıma işleri ile ilgili de bir kamyon satın alındığını belirterek araçların üniversitemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Son alınan otobüs ve kamyon ile birlikte Niğde Üniversitesi araç parkında 6 otobüs, 5 minibüs, 1kamyon, 2 kamyonet, 1 adet itfaiye arazözü, 1 adet çift kabinli arazi aracı, 2 adet ekipmanlı traktör ve 11 binek otomobil bulunuyor.

Editör: TE Bilişim