Niğde Üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başladı.

Törene Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ufuk Nayır, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Üniversitesi Hocaları ve öğrenciler katıldı.



Açılış töreninde Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani'ye Niğde Üniversitesi tarafından fahri Doktor ünvanı verildi.



Törende Konuşma yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, "Niğde Üniversitesi son yıllarda, fiziksel sorunlarını aşmış, birçok köklü üniversitenin başarmakta güçlük çektiği Bologna sürecini akademisyen arkadaşlarımın özverili çalışmaları sonunda kolayca uygulamaya koymuş, eğitimde çağdaş yapıyı kurmuş, bilimsel araştırmalarda önemli mesafeler kat etmiş, kentle işbirliğinde son derece esnek bir yapı oluşturarak toplumsal sorunlara duyarlı hale gelmiş, kısaca rüştünü ispatlamış bir üniversitedir. Bundan sonraki süreçte vizyonuna uygun olarak, ortaya koyduğu misyonunu yerine getirmek için ufkun ötesini görmek zorundadır. Artık 2023 vizyonuna katkı sağlayan Bilim Ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun BTYK'nun stratejilerine uygun eğitim vermek, araştırmalar yapmak zorundayız. 30.uncu kuruluş yılımızda ülkemizin ilk 30 üniversitesi arasında olmayı, ilk aşamada dünyanın ilk 1000, bir sonraki aşamada ise ilk 500 üniversitesi arasında yer almayı hedeflemeliyiz. Bu hedef, bizim ve ülkemizin saygıdeğer akademisyen arkadaşlarımızdan temel beklentisidir" dedi.



Rektör Görür'ün konuşmasından sonra ilk dersi vermek üzere kürsüye gelen Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani, "Bugün bana layık gördüğünüz bu ödülün teslim edilmesi, belli bir alanda profesyonel ve bilimsel alanda bir bireyin takdir edilmesi ölçülerini kat kat aşmaktadır. Bu vesileyle Türk ve Arnavut halkları arasında yüyıllar boyunca süren dost ve kardeşlik ilişkileri de takdir edilmektedir; iki ülkemiz ve onların ulusları arasında kurulan dostluk köprüleri de şerefe layık görülmektedir. Aslında iki ulus arasında bu dostluk, Ulu Allah'ın bir takdiri olarak bundan 623 yıl önce cereyan eden Kosova Meydan Muharebesinde şehid mertebesine eren Sultan Murat'ın komutasındaki şerefli ordusuyla Sırp devletini sahneden silmesi ve bu şekilde işgal edilen İlir - Arnavut topraklarının haksız işgal edilmesine son vermesine ve Balkan topraklarında İslamın yayılmasına imkanın sağlandığı döneme kadar uzar. İlk kez olarak Kosova'nın bir Sağlık Bakanı böyle yüksek bir ödüle layık görülmektedir. Bu sayede bizde cereyan eden son savaşta düşen büyük komutan Adem Yaşari ve aile üyelerinin kurban edilmesi yanı sıra benim merhum amcam Fehmi Agani ve ulusumuzun verdiği binlerce şehidin kanıyla toprakları sulanan genç ülke Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesi dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurum ve kuruluşlarının sevinç ve saygısının da bir ifadesi olarak da kabul etmekteyim" diye konuştu.



Editör: TE Bilişim