Kültürler arasında köprü kurmak ve akademik işbirliklerini geliştirip güçlendirmek amacıyla dünyanın dört bir yanındaki saygın üniversiteleri ile akademik işbirliği yapmaya devam eden Niğde Üniversitesi bir dünya üniversitesi olma yolunda yürüttüğü çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.

Yürütülen çalışmalar doğrultusunda incelemelerde bulunmak ve işbirliği alanlarını geliştirmek amacıyla Polonya’ya giden Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür ve beraberinde ki heyet çalışmalarını tamamlayarak Niğde’ye döndü.

Polonya’da Jagiellonian, Nowy Targ, Opole ve Wroclaw üniversitelerini ziyaret eden heyet çeşitli incelemelerde bulundu. İlk olarak Krakow şehrinde bulunan ve 1364 yılında kurulmuş olan Jagiellonian Üniversitesi’ni ziyaret eden heyet burada incelemelerde bulunarak, bilimsel araştırmalarda kullanılan araç gereçlerin yer aldığı üniversite bünyesindeki müzeyi gezdi.

 

Jagiellonian Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Szczepan Bilinski’den üniversiteleri ile ilgili bilgi alan Niğde Üniversitesi heyeti, onurlarına verilen yemeğe katıldı. Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ve beraberindekiler burada düzenlenen toplantıda iki üniversite arasında işbirliğinin geliştirilmesi yönünde atılması gereken adımları konuştular.

 

Ziyaretin ikinci gününde Nowy Targ üniversitesine geçen Niğde üniversitesi heyeti ikili anlaşmalar çerçevesinde ve işbirliğini geliştirme adına görüşmelerde bulundu. Görüşmeler sonunda karşılıklı hediyeler takdim edilirken Rektör Prof. Dr. Adnan Görür Nowy Targ Üniversitesi anı defterini de imzaladı. Anı defterine ziyaretten duyduğu memnuniyeti yazan Rektör Görür, Nowy Targ Üniversitesi yetkililerini de Niğde Üniversitesi’ne davet etti.

Ziyaretin üçüncü gününü kültürel geziye ayıran heyet Polonya’nın tarihi mekânlarını gezdi.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Genel Sekreter Yardımcısı Batuhan Taşdurmaz, fakülte sekreterleri ve daire başkanlarından oluşan Niğde Üniversitesi heyeti ziyaretin dördüncü gününde Opole Üniversitesi’ni ziyaret etti. İşbirliğinin akademik personel ve öğrenci açısından güçlendirilerek geliştirilmesi için görüşmeler yapılan ziyarette lisansüstü eğitimde ortak danışmanlık ve çift diploma konularında görüşmelerin devam etmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Rektör Görür Opole Üniversitesi anı defterini de imzaladı.

Niğde Üniversitesi heyeti son olarak Wroclaw Üniversitesi’ni ziyaret ederek bu üniversite ile de işbirliği yapılması konusunda görüşmelerde bulundu. Wroclaw Üniversitesi’ni gezen heyet üniversitede ki birimlerin çalışma yöntemleri hakkında bilgi aldı.


















Editör: TE Bilişim