Kamusen’e bağlı Türk Eğitim Sendikası Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş bir basın açıklaması yaptı.

Uğraş açıklamasında hükümetin eğitim politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Uğraş’ın basın açıklaması şöyle ;

Bülent Arınç dam derken mertek dedi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e yönelik eleştirileri cevaplamak isteyen Arınç : “Ama kendisi ilkeli, öğretmenlere şahsiyet kazandırmak isteyen bir insandır. Öğretmenleri yetiştirmek isteyen, öğretmen-öğrenci ilişkisini yeni baştan kurmak isteyen bir bakandır. Bekleyenler şunu bilsinler ki, mümkün oldukça atamalar yapılacaktır.” dedi.

 

Son yıllarda ülkeyi yönetme becerisi gösteremeyenler ve beceriksiz milli eğitim bakanlarının sayesinde öğretmenlik mesleğinin itibar kaybettiği doğrudur, ancak mesleğin itibar kaybetmesi öğretmenlerin şahsiyet problemi yaşadığı anlamına gelmez. Bakanlık makamına gelmiş, yıllardır siyasetin içinde bulunan bir kişinin bu iki ifade arasındaki farkı bilmemesi kabul edilemez.

 

Arınç’ın ifadesi öğretmenleri yaralamıştır, söylediğinin ne anlama geldiğinden habersiz kişilerin toplum önündeki beyanları öğretmenlik mesleğinin zaman içinde itibar kaybetmesine sebep olmuştur. Adama sorarlar 10 yıldır öğretmenlik mesleğinin itibarını iade etmek için ne yaptınız. Ayrıca, öğretmenler şahsiyetli insanlardır, hem de öylesine şahsiyetli insanlardır ki, yarattığınız türlü sosyo ekonomik problemlere rağmen, bu ülkede büyük bir gayretle çalışan, fedakarca, emeklerini öğrencilerinden asla esirgemeyen, neredeyse tek meslek mensubudurlar. Öğretmenler, mesleğini icra ederken “Ne kadar maaş o kadar iş” demeyen, cefakarca, eğitim davasını omuzlayan insanlardır.

 

Sayın Arınç, sizin, milli eğitim bakanlarınız ve Hükümetinizin, son on yılda öğretmenler için ortaya koyduğunuz bir tek özel çalışmanız ya da bu öğretmenler için diyebileceğiniz bir çalışmanız oldu mu? Bu soruya evet diyebilecek bir babayiğit olduğunu düşünmüyoruz. Biz ise size, son on yılda öğretmenler adına kaybettirdiğiniz onlarca örnek uygulamanızı ortaya koyabiliriz.

 

Sayın Arınç aşağılayıcı sözünüz için, öğretmenlerden derhal özür dileyin ve sözünüzü düzeltiniz. Aksi takdirde, Türk Eğitim Sen olarak, sizi bu ifadeleriniz sebebiyle ÖĞRETMEN DÜŞMANI olarak ilan edecek ve anacağız. Ayrıca, öğretmenler bu ağır ve aşağılayıcı sözünüzü asla unutmayacaktır. Belki, yüzünüze kimse bir şey demeyecek ama 662 bin 317 öğretmenin yüreğinden geçen size yetecektir.

 

İhsan UĞRAŞ

Türk Eğitin-Sen Niğde Şube Başkanı


Editör: TE Bilişim