Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ile Ömer Fethi Gürer, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Niğde İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Çiğdem Olgun Şimşek ile çok sayıda davetli ve öğrenci ailesi katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda ilk konuşmayı Tıp Fakültesi’ne en yüksek puanla yerleşen öğrenci olan Kübra Çamkerten yaptı.

Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri adına kürsüye çıkan Kübra Çamkerten konuşmasında, “Bu tören bizler için önlük giymenin çok ötesinde, bir nevi hekimlik misyonunu üzerimize giymemizin sembolüdür. Adını 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Şehit düşen Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’den alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’nde eğitim-öğretime başlamış bulunuyoruz. Bu gururu bize yaşatan başta ailelerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerime şükranlarımı sunuyorum. İnsanların gerek tıbbi yetersizlik gerekse çaresizlikler nedeni ile sevdiklerini kaybediyorlar. İnsanlara yardım etmeli ve daha güzel bir hayat sunmalıyız. Bu fikir ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih ettim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise programda yaptığı konuşmasına, “Üniversitemize 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında 54 farklı ülkeden 730’u uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 6572 öğrenci kayıt yaptırmış olup toplam öğrenci sayımız 26.770’e ulaşmıştır. Üniversitemizin öğrenci sayısı, program çeşitliliği ve bölge ile ülke ekonomisine katkısı açısından bugün önemli bir yerde olduğu görülmektedir” ifadeleri ile başladı ve “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bir yandan fiziki, teknolojik ve beşeri sermaye açısından güçlü olduğumuz bölümlerde nitelikli eğitim vermeye devam etmeyi; diğer yandan yeni kurulan akademik birimlerimizi fiziki, teknik ve beşeri sermaye açısından güçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarının devamında, Tıp Fakültesinin 2015 yılında kurulduğuna vurgu yaparak “ Tıp Fakültemizin hızlı bir şekilde altyapısı oluşturulmuş ve ilk defa 2017 yılında öğrenci alımına başlanmıştır. Aynı yıl kurulan bazı tıp fakültelerinin eğitim-öğretim faaliyetlerini hala başka üniversitelerin çatısı altında sürdürdüğü göz önüne alındığında, Tıp Fakültemizin kısa zamanda çok hızlı bir ilerleme kaydettiği kolaylıkla görülecektir” dedi.

“Tıp Fakültesi öğrencilerimize nitelikli bir eğitim vererek onları mesleğe en iyi şekilde hazırlamak için, Temel Tıp Bilimlerinde 18, Dahili Tıp Bilimlerinde 14 ve Cerrahi Tıp Bilimlerinde 23 olmak üzere toplam 55 Öğretim Üyesiyle hizmet vermekteyiz. İlan süreci tamamlanmak üzere olan ve önümüzdeki birkaç hafta içinde göreve başlayacak olan 2 Profesör, 1 Doçent ve 7 Dr. Öğretim Üyesiyle birlikte 65 Öğretim Üyesine ulaşmış olacağız” diyen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, bu sayede Tıp Fakültesinin eğitim öğretim faaliyetlerini daha iyi bir şekilde sürdürme imkanına kavuşmuş olacaklarını belirtti.

Tıp fakültesinin eğitim öğretim faaliyetlerini sağlıklı ve daha iyi bir şekilde sürdürebilmesi için merkez kampüsünde toplam 17 bin 500 metrekare kapalı alana sahip

Morfoloji binasının inşaatının da hızla devam ettiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Geçtiğimiz aylarda milletvekillerimizin de desteğiyle üniversitemize aktarılan yaklaşık 5 milyonluk ek ödenek ile yeni yılın ilk aylarında inşaatın tamamlanarak üniversitemize teslim edilmesini bekliyoruz. Gelecek yıl eğitim-öğretim faaliyetlerimize yeni binamızda başlamayı planlıyoruz. Yeni Morfoloji binamızda 9 adet amfi, 6 seminer odası, 15 laboratuvar, 3 simüle hasta odası,135 adet idari ve akademik personel odası, 3 PDÖ (Probleme Dayalı Eğitim) Dersliği, 1 OSKE (Pratiğe Dayalı Uygulama Odası), 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Kütüphane ve kantin alanı mevcut olup 800’e kadar öğrenciye hizmet verilebilecektir” dedi.

Konuşmasının son kısmında tıbbıyelilere seslenen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarında, “Sizlerin, kutsal ve saygın bir meslek olan hekimliğe ilk adımlarınızı atarken; beyaz önlüklerinizi giyerek bugünden itibaren, hekim olmanın güzelliğini ve zarafetini taşıyarak, mesleğinizin onurunu ömür boyu taşımanız en büyük dileğimizdir. Tıp fakültesine, aileleriniz desteği ile birlikte özverili ve yoğun çalışmanız sonucunda sağladığınız başarılar ile geldiniz. Bugün burada biz de sizlere beyaz önlüklerinizi giydireceğiz. Siz ve önlüğünüz hayatınız boyunca hep beyaz kalınız. Genç hekim adaylarına ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluk dilerim” ifadelerine yer verdi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer programda gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, “Bugüne kadar Niğdeli çok doktorumuz, profesörümüz vardı. Bundan sonra gittiğimiz şehirlerde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden mezun doktorları görünce gururlanacağız. Tüm hekim adaylarımızın yolu açık olsun, yeni süreç sizlere ve üniversitemize güzellikler getirsin” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına, geçtiğimiz hafta elim bir trafik kazası sonucunda kaybettiğimiz öğrencilerimize rahmet ve Barış Pınarı Harekatında görevde bulunan askerlerimize ve sağlık çalışanlarına kolaylıklar dileyerek başlayan Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise sağlıkçıların en büyük sorunlarından olan sağlıkta şiddet ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Selim Gültekin ayrıca ülkemizin sağlıkta dönüşümde çok yol kat ettiğini ifade ederek bunun devam edeceğini belirtti.

Niğde’nin tarihi ve doğal güzellikleri olduğunu da vurgulayan Milletvekili Selim Gültekin, “Tıp Fakültemiz ilimizin marka değerine katkı yapacak önemli bir değer. Hekimlik ile özdeşleşmiş beyaz önlük, aydınlığın, saflığın, dürüstlüğün ve fedakarlığın simgesi. Sizlerden şunu rica ediyorum: Niğde’nin güzelliklerini gittiğiniz yerlerde anlatarak Niğde’mizin bir gönül elçisi olmanız ricamdır. Beyaz önlük giyme töreninin herkese hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Protokol üyelerinin Üniversite Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini giydirmeleri ile devam eden program, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Yazıcı ve Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Personeli Ülker Yazıcı tarafından sunulan, “Medikal Ezgiler Grubu” tarafından hazırlanan “Türkülerle Hekimlik Konseri”nin ardından sona erdi.

<p style="text-align:justify">

Editör: TE Bilişim